Θετικές και τεχνολογικές σπουδές με προοπτικές

Πανελλήνιες εξετάσεις
Θετικές και τεχνολογικές σπουδές με προοπτικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για επιλογές σπουδών που ταιριάζουν σε προσωπικότητες παιδιών με έντονο το «πρακτικό» αλλά και «ερευνητικό» στοιχείο

Τη Δευτέρα 12 Απριλίου ο κύριος Μανώλης Μαυράκης, Διευθυντής των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου, παρουσίασε στην εκπομπή της Κρήτη TV, « Καλό Μεσημέρι», σχολές του Θετικού και Τεχνολογικού Προσανατολισμού.

Ξεκινώντας αναφέρθηκε στο μεγάλο εύρος των επιλογών που αφορούν το 2ο  Επιστημονικό Πεδίο, καθώς περιλαμβάνει περισσότερες από 230 επιλογές τμημάτων, περίπου το μισές από το σύνολο του μηχανογραφικού δελτίου.

Πρόκειται για επιλογές σπουδών που ταιριάζουν σε προσωπικότητες παιδιών με έντονο το «πρακτικό» αλλά και «ερευνητικό»  στοιχείο,  σύμφωνα με το ψυχομετρικό μοντέλο του Holland.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι η εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής θα σημάνει ότι πολλοί υποψήφιοι από το συγκεκριμένο  πεδίο θα μείνουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης!

Στην παρουσίαση του για τα τμήματα του συγκεκριμένου  επιστημονικού πεδίου ξεκίνησε  από τις θετικές επιστήμες. Σπουδές Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας είναι σπουδές με μεγάλο εύρος στο γνωστικό αντικείμενο και πολλές διαφορετικές επιλογές για συνέχεια των σπουδών και εναλλακτικές καριέρες.

Έπειτα, επεσήμανε το μεγάλο εύρος σπουδών και αντικειμένων που αφορούν την Πληροφορική.

Από την Επιστήμη Υπολογιστών στο Ηράκλειο μέχρι την Πληροφορική μέσα στα Πολυτεχνεία αλλά και μέσα στα Οικονομικά Πανεπιστήμια. Διαφορετικά προγράμματα σπουδών με άλλες κατευθύνσεις και διαφορετικές προοπτικές.

Επέμεινε στους διαφορετικούς κλάδους της Γεωπονίας και σε καινούργια αντικείμενα τα οποία έχουν προοπτική, όπως η τεχνολογία τροφίμων και η βιοτεχνολογία.

Αναφέρθηκε στις πολυτεχνικές σχολές , στα σοβαρά κατοχυρωμένα επαγγελματικά τους δικαιώματα αλλά και τις  διαφοροποιήσεις των τμημάτων μεταξύ τους

Τέλος, αναφέρθηκε στην πολύ σπουδαία ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργανώνεται από τον Όμιλο Φροντιστήριων Πουκαμισάς στις 15 Μαΐου αλλά και το δικαίωμα μαθητών Α´ Λυκείου της πόλης του Ηρακλείου,  να δηλώσουν συμμετοχή στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου και να περάσουν δωρεάν το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού Ariston Noisis Plus.

Την επόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου ο κύριος Μαυράκης στις 16.30 στο Κρήτη TV, στο  «Καλό Μεσημέρι» θα μιλήσει για τις «Επιστήμες Υγείας», τις σχολές από  το τρίτο επιστημονικό πεδίο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News