Πανελλήνιες Εξετάσεις

Φροντιστήριο το Καλοκαίρι: Νέο Λύκειο, Νέες Απαιτήσεις

Πάμε Παραλία αλλά και Φροντιστήριο

Είναι πράγματι δύσκολο να πείσεις έναν μαθητή που τελειώνει την Γ΄ Γυμνασίου ή την Α΄ Λυκείου να κάνει μαθήματα το καλοκαίρι! Και όμως οι δικοί μας μαθητές στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς θα είναι μαζί μας από 22 Ιουνίου έως 17 Ιουλίου, δυο πρωινά την εβδομάδα. Γνωρίζουν καλά ότι είναι κρίσιμο αυτό που ακολουθεί.

Τελειώσατε την Γ΄ Γυμνασίου ή την Α΄ Λυκείου;

Πάμε Παραλία αλλά και Φροντιστήριο!

Όσον αφορά τους τελειόφοιτους της Γ΄ Γυμνασίου, τα δεδομένα αλλάζουν θεαματικά! Το Νέο Λύκειο τούς αφορά και θα έχει νέα χαρακτηριστικά, πιο απαιτητικά. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι και οι τρεις τάξεις του Λυκείου θα συμμετέχουν στην μοριοδότηση για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Θεωρείται επίσης δομένο ότι όλες οι εξεταστικές διαδικασίες πλέον (διαγωνίσματα τετραμήνων, εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς ) θα προκύπτουν από θέματα που θα βρίσκονται σε «διαβαθμισμένη» Τράπεζα Θεμάτων, ένα θεσμό τον οποίο, τουλάχιστον όταν τον δοκιμάσαμε, πριν μερικά χρόνια, ήταν ιδιαιτέρως απαιτητικός. Επίσης είναι σημαντικό ότι τα εξεταζόμενα μαθήματα στο τέλος της Α΄ Λυκείου παραμένουν οκτώ (8), αφορούν όλο το φάσμα των μαθημάτων – επιστημών , και το πιθανότερο είναι θα καθορίζουν τη μοριοδότηση της Α΄ Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο. Με επιπλέον δεδομένο για τη φετινή χρονιά το γεγονός ότι χάθηκε μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο σχολείο, μάλλον κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να προετοιμάσουμε την είσοδο των μαθητών μας στην νέα Α΄ Λυκείου. Προσπάθεια μας θα είναι να καλύψουμε κενά και να βεβαιωθούμε για σημεία της ύλης τα οποία είναι κρίσιμα στα βασικά μαθήματα. Ένα μικρό και ευέλικτο πρόγραμμα που θα κάνει το μαθητή του Νέου Λυκείου να νιώσει στο ξεκίνημα περισσότερο ασφαλής.

Όσον αφορά τους μαθητές που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβρη τη Β΄ Λυκείου , είναι μια τάξη έναρξης ενός διετούς κύκλου σπουδών - προετοιμασίας, με έναρξη αυτό το καλοκαίρι και λήξη την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, το καλοκαίρι του 2022. Έχουμε να απαντήσουμε σε βασικά ερωτήματα, έχουμε να προσδιορίσουμε τις πραγματικές τους ανάγκες. Για τις 4 εβδομάδες της θερινής μας προετοιμασίας θέτουμε δυο βασικούς στόχους :

Πρώτα απ’ όλα, δουλεύουμε στις ανάγκες επαγγελματικού Προσανατολισμού αυτών των παιδιών. Στο ξεκίνημα του καλοκαιριού αυτού, όλοι οι μαθητές μας κάνουν το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού Ariston Νoisis plus. Με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο και με ποιοτική συμβουλευτική (από πιστοποιημένους συμβούλους), διασφαλίζουμε ότι οι επιλογές των παιδιών είναι οι «κατάλληλες». Όχι απλώς επιβεβαιώνουμε τον προσανατολισμό αλλά κουβεντιάζουμε για συγκεκριμένες επιλογές σπουδών (τμήματα και σχολές με σειρά προτεραιότητας) .Το πιστοποιημένο μας Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, εγγυάται ορθές επιλογές για τις σπουδές τους.

Όσον αφορά τα μαθήματα στις τέσσερις αυτές εβδομάδες (20/6 έως 17/7 ) επιτελούμε συγκεκριμένο έργο: Οι πιστοποιημένες μας υπηρεσίες προβλέπουν να πραγματοποιήσουμε την πρώτη «διαβαθμισμένη αξιολόγηση» των νέων μαθητών στο φροντιστήριο. Στο νου μας έχουμε να διαμορφώσουμε τεκμηριωμένη άποψη για το επίπεδο και τις πραγματικές τους δυνατότητες. Οι αξιολογικοί μας μηχανισμοί επιτρέπουν στο τέλος της περιόδου να κουβεντιάσουμε για τις πραγματικές δυνατότητες αυτών των παιδιών και να ορίσουμε τη θέση τους αλλά και τους συμμαθητές τους στις ομάδες του χειμώνα. Η πιστοποίηση των υπηρεσιών μας προβλέπει την αυστηρότητα στις διαδικασίες αξιολόγησης και τοποθέτησης των εκατοντάδων μαθητών μας σε τμήματα (ομογενοποίηση των ομάδων ). Δεν υπάρχουν αποκλίσεις στις ομάδες των μαθητών μας. Είναι η σοβαρότερη εκπαιδευτική προϋπόθεση για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, την επιτυχία των παιδιών!

Βασικός μας εκπαιδευτικός – μαθησιακός παράλληλος στόχος είναι να καλύψουμε κενά σε σχέση με τα βασικά μαθήματα που θα αφορούν τον προσανατολισμό τους την επόμενη χρονιά. Με ευέλικτα και μικρά προγράμματα ( 5 έως 7 ώρες την βδομάδα, ανάλογα με τον προσανατολισμό, ήτοι δύο πρωινά), θα επικεντρωθούμε στα σημαντικά !

Ελάτε να σας ενημερώσουμε, να προσδιορίσουμε από κοινού τις ανάγκες σας, να βοηθήσουμε στην προσπάθεια για την επιτυχία των παιδιών σας .

Σχόλια