Πανελλήνιες Εξετάσεις

Δωρεάν Επαγγελματικός Προσανατολισμός «Ημέρες Καριέρας 2020»

Στο ξενοδοχείο Atlantis το Σάββατο το απόγευμα (17.30) στις 11 Απριλίου

Δωρεάν ενημέρωση και Δωρεάν Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Α΄ Λυκείου! Για δέκατη όγδοη συνεχόμενη χρονιά τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου διοργανώνουν «Ημέρες Καριέρας», μια ανοικτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού στο ξενοδοχείο Atlantis το Σάββατο το απόγευμα (17.30) στις 11 Απριλίου. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους μαθητές της πόλης και τους γονείς τους. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού που γίνεται στην Κρήτη , 18 συναπτά έτη, μια εκδήλωση θεσμό που οι Κρητικοί την αναμένουν.

Την επόμενη μέρα, 12 Απριλίου , δίδεται η ευκαιρία σε όσους μαθητές A΄ Λυκείου δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το test επαγγελματικού προσανατολισμού «Ariston Noisis Plus». (Πληροφορίες και συμμετοχές στο 2810 245 300)

Και φέτος λοιπόν τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου διοργανώνουν «Ημέρες Καριέρας», μια ανοικτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού στο ξενοδοχείο Atlantis , με εισηγητή τον κο Σπύρο Μιχαλούλη, Οικονομολόγο -Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Μ.Sc.), μέλος της Δ/νσης της εταιρίας συμβούλων σταδιοδρομίας Οrientum, κατεξοχήν αρμόδιο σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, σπουδών και αγοράς εργασίας στην Ελλάδα. O ίδιοs είναι συγγραφέας του εξαιρετικού Οδηγού Σπουδών «Πάμε Πανεπιστήμιο», ο οποίος παρουσιάζει αναλυτικά τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Στην εισήγησή του θα ξεκινήσει με τις αλλαγές που ανακοινώνονται, το Νέο Λύκειο, το Νέο Σύστημα Εισαγωγής στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επιπλέον θα επιμείνει σε Συμβουλευτική προς γονείς και μαθητές , κίνητρα διαβάσματος , στοχοθεσία και τρόπους οργάνωσης προγράμματος και μελέτης από τους μαθητές. Το κύριο μέρος της παρουσίασης του αφορά τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους , τα επαγγελματικά τους δικαιώματα αλλά και τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Θα προτείνει τεκμηριωμένα έξυπνες επιλογές σπουδών και επαγγέλματος, λαμβάνοντας υπόψη νέα δεδομένα της αγορά εργασίας. Θα αναφερθεί σε «εναλλακτικές καριέρες», δηλαδή σε επιλογές που μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορετικές επαγγελματικές διαδρομές, οι οποίες έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας. Τέλος θα δώσει πρακτικές , πολύτιμες συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για όσους δίνουν φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις, δεδομένων των πολύ σοβαρών αλλαγών που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο διάστημα .

Στο μέσον της εισήγησής του οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν άμεσα - δια ζώσης με επαγγελματίες από διάφορους χώρους, από όλο το φάσμα της επαγγελματικής – οικονομικής δραστηριότητας ( 30 διαφορετικοί επιτυχημένοι επαγγελματίες του Ηρακλείου) , προκειμένου να ρωτήσουν οι ίδιοι και να πάρουν πληροφορίες για τις συνθήκες των επαγγελμάτων τους και τις προοπτικές τους.

Δωρεάν Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Α’ Λυκείου

Την επόμενη μέρα (12 Απριλίου) δίδεται η ευκαιρία σε όσους μαθητές A΄ Λυκείου δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το test επαγγελματικού προσανατολισμού, «Ariston Noisis Plus». Πρόκειται για ένα αξιόπιστο ερωτηματολόγιο που διερευνά την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα του μαθητή. Η διαδικασία – συμμετοχή του μαθητή στο σχετικό Test είναι διάρκειας περίπου 30 λεπτών. Τα Test θα διενεργηθούν στο Εκπαιδευτικό Οργανισμό DP Studies (Κορωναίου 4, στο κέντρο του Ηρακλείου). Τις εβδομάδες μετά τη διενέργεια του test θα ακολουθήσει ατομική συμβουλευτική ανάλυση των αποτελεσμάτων του test (προσωπική εκτυπωμένη έκθεση αποτελεσμάτων), με στόχο το σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών που θα συμμετέχουν. Η συμβουλευτική θα γίνει από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, πιστοποιημένους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού , παρόντος του μαθητή και ενός τουλάχιστον γονέα.

Πληροφορίες και συμμετοχές στο 2810 245 300.

 

 

Σχόλια