default-image

Πανελλήνιες 2019: Οι απαντήσεις για τα Νέα Ελληνικά – Έκθεση στα ΓΕ.Λ

Πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2019: Οι απαντήσεις για τα Νέα Ελληνικά – Έκθεση στα ΓΕ.Λ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαντήσεις και σχόλια από τα φροντιστήρια "Πουκαμισάς"

Πρεμιέρα σήμερα των πανελληνίων εξετάσεων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι και εξετάστηκαν στα Νέα Ελληνικά - Εκθεση.

"Ποιοτικά χαρακτηριστικά είχε το διαγώνισμα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους μαθητές της Γ λυκείου", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυράκης, διευθυντής του Φροντιστήριου Πουκαμισάς.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις απαντήσεις των θεμάτων.

Σύμφωνα με το διευθυντή των φροντιστηρίων "Πουκαμισάς" Μανόλη Μαυράκη:

Ένα μεστό και πυκνό κείμενο που αναφέρεται στα ιδανικά της Δημοκρατίας. Έχει ξεκάθαρη δομή που διευκολύνει την οργάνωση της περίληψης.

Όσον αφορά το δεύτερο μέρος του διαγωνίσματος ,δηλαδή τις ασκήσεις: Και οι ασκήσεις χαρακτηρίζονται ποιοτικές, με κάποιες διατυπώσεις οι οποίες απαιτούσαν μεγάλη προσοχή. Πριν πολλά χρόνια ζητήθηκε άσκηση σχετική με την επίκληση στην αυθεντία! Οι γλωσσικές – υφολογικές ασκήσεις είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον επίσης είχε η άσκηση με τα χαρακτηριστικά του δοκιμίου. Οι μαθητές θα έπρεπε να έχουν μελετήσει καλά τα στοιχεία της θεωρίας από την χρόνια της Γ λυκείου.

Όσον αφορά το τρίτο μέρος και το θέμα της έκθεσης αφορά την στάση των ενεργών πολιτών σε μια σύγχρονη δημοκρατία. Το πρώτο ερώτημα απαιτεί να γράψουν  τις ενέργειες με τις οποίες ένας πολίτης κάνει πράξη την δημοκρατία στην καθημερινότητα του ενώ στο δεύτερο τις δράσεις με τις οποίες το σχολείο μπορεί να διαμορφώσει πολίτες συνεργούς. Σοβαρή παρατήρηση αποτελεί ότι και στα δύο ζητούμενα οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν όσο πιο συγκεκριμένες και χειροπιαστές αναφορές, επιλογές καθημερινότητας και συγκεκριμένες προτάσεις για το σύγχρονο σχολείο".

Δείτε εδώ τα θέματα των Νέων Ελληνικών στις Πανελλήνιες 2019 αναλυτικά.

Επίσης δείτε εδώ την περίληψη του κειμένου.

Στα ΓΕ.Λ . οι πανελλαδικές θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, με μαθήματα Προσανατολισμού: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στα ΕΠΑΛ, αύριο, Σάββατο, 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Άλγεβρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News