default-image

"Μικρότερο και απ’ του Βιετνάμ το ελληνικό χρηματιστήριο μετά την αποχώρηση της Coca-Cola"

Οικονομία
"Μικρότερο και απ’ του Βιετνάμ το ελληνικό χρηματιστήριο μετά την αποχώρηση της Coca-Cola"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν η ΕΕΕΚ (Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Coca-Cola), η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εμφιαλώσεως στον κόσμο, εγκαταλείψει το ελληνικό χρηματιστήριο για εκείνο του Λονδίνου τον επόμενο χρόνο, θα έχει καταστήσει την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά μικρότερη και από αυτή του Βιετνάμ, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Η αναχώρηση της εταιρείας θα ρίξει την αξία των μετοχών του αθηναϊκού χρηματιστηρίου από 39,2 δισ. σε 31 δισ. δολάρια, τη στιγμή που το ανάλογο του Βιετνάμ αξιολογείται στα 35,2 δισ.

Η μεγαλύτερη σε χρηματιστηριακή αξία εταιρεία της Ελλάδας, η Coca-Cola HBC, εγκαταλείπει το επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης με το ελληνικό χρηματιστήριο να αναμένεται να απολέσει επιπλέον της αξίας του. Η οικονομία διέρχεται τον πέμπτο χρόνο ύφεσης, με τους αναλυτές να προβλέπουν περαιτέρω συρρίκνωση μέσα στο 2013 και 2014.

Το γεγονός ότι μία γνωστή και εδραία διεθνής εταιρεία απομακρύνεται από τη χρηματιστηριακή αγορά της Ελλάδας σηματοδοτεί μία πολύ αρνητική εξέλιξη και όταν λαμβάνουν χώρα τέτοιες εξελίξεις τότε μία χρηματιστηριακή αγορά που θεωρείται ανεπτυγμένη εκπίπτει στην κατηγορία της αναπτυσσόμενης.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News