Άνοδος των ομολόγων, αλλά προβληματισμός στις μετοχές μετά το «κόψιμο» επιτοκίων

Οικονομία
Άνοδος των ομολόγων, αλλά προβληματισμός στις μετοχές μετά το «κόψιμο» επιτοκίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοδο κατέγραψαν τα αμερικανικά κρατικά και ευρωπαϊκά ομόλογα

Ισχυρή είναι η άνοδος που κατέγραψαν τα αμερικανικά κρατικά αλλά και τα ευρωπαϊκά ομόλογα.

Η απόδοση του 10ετούς T-Note των Η.Π.Α., θεωρούμενη από πολλούς «οδηγός» για την πορεία των μεγάλων διεθνών αγορών κρατικών ομολόγων, κατέγραψε νέο ιστορικό χαμηλό στο 0,904%. Οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν έντονη ενδοσυνεδριακή διακύμανση μετά την αναπάντεχη μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης μέσα στο πρωινό της Τρίτης από μέρους της Fed. Τα αρχικά κέρδη «σβήστηκαν» γρήγορα και έδωσαν χώρο σε έντονα αρνητικό πρόσημο στη συνέχεια μετά την επικράτηση και πάλι αβεβαιότητας και προβληματισμού για τις επιπτώσεις της επιδημίας covid-19 στην πορεία των μεγάλων οικονομιών της Δύσης παρά την αναφερθείσα μείωση επιτοκίων.

Ο δείκτης S&P 500 Index έκλεισε -2.81%, ο δείκτης Dow Jones Industrials έκλεισε -2.94% και ο δείκτης Nasdaq 100 έκλεισε -3.19%. Όλα αυτά εν μέσω της διαπίστωσης ότι πιθανόν οι μειώσεις επιτοκίων να μην είναι επαρκές εργαλείο στο μέτωπο της αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του covid-19.

Στον κόσμο των συναλλαγματικών ισοτιμιών, το EUR/USD συνέχισε το ανοδικό ράλλυ το οποίο έχει ξεκινήσει από τα χαμηλά του 1.0750 και άγγιξε το 1.1200 σημειώνοντας σερί έξι ανοδικών ημερών. Νωρίς την Τετάρτη «συσσωρεύει» λίγο χαμηλότερα περί το 1.1150.

Ο Χρυσός σημείωσε τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη από τον Ιούνιο του 2016, αδυνατώντας να «κρατήσει» το επίπεδο του 1.650$. Το πρόσφατο υψηλό είναι το 1.689$.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News