default-image

Βουτιά 3,85% στο Χ.Α.

Οικονομία
Βουτιά 3,85% στο Χ.Α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου.

Με αγωνία αναμένουν οι επενδυτές την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την εισφορά που θα επιβληθεί στις τραπεζικές καταθέσεις από την κυπριακή Βουλή.

Οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις στις τράπεζες μετά τις εξελίξεις στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, ενώ στήριγμα στην αγορά έδωσε μόνο η μετοχή της Coca Cola 3E (+3,70%).

Ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραψε «βουτιά» 3,85% και έκλεισε στις 923,43 μονάδες, ενώ ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στα 71,15 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 4,88%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε απώλειες 6,51%.

Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι μετοχές του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού κλάδου.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε ο δείκτης Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-15,79%) και ακολουθούν οι δείκτες Τραπεζών (-9,69%), Τεχνολογίας (-8,90%), Βιομηχανικών Προϊόντων και Υπηρεσιών (-8,90%) και Πρώτων Υλών (-8,34%).

Από τις 152 μετοχές που διακινήθηκαν, 22 έκλεισαν με άνοδο, 112 υποχώρησαν και 18 παρέμειναν αμετάβλητες.

Tην προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τραπέζης Κύπρου και της Cuprus Popular Bank για τις 19 και 20 Μαρτίου 2013, αποφάσισε Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μετά από ενημέρωση από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου για την απόφαση αναστολής λειτουργίας όλων των κινητών αξιών που είναι εισηγμένες στο ΧΑΚ.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News