Η Yara εξαγοράζει τη φινλανδική Ecolan και επεκτείνει τις δραστηριότητές της στα οργανικά λιπάσματα

Οικονομία
Η Yara εξαγοράζει τη φινλανδική Ecolan και επεκτείνει τις δραστηριότητές της στα οργανικά λιπάσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι λύσεις της Ecolan συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών CO2 και βελτιώνουν την ανάπτυξη φυσικών δεξαμενών άνθρακα

Όσλο και Ελσίνκι, 1 Σεπτεμβρίου 2021: Η Yara Suomi Oy («Yara») ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της Ecolan Oy, μιας φινλανδικής εταιρείας παραγωγής ανακυκλωμένων λιπασμάτων.

Είναι η πρώτη εξαγορά της Yara στον τομέα των οργανικών λιπασμάτων και αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας να διαδραματίσουμε σημαντικότερο ρόλο στη βιολογική γεωργία και να συμβάλλουμε στην κυκλική οικονομία. Η Yara συνεργάζεται στενά με εταίρους από όλη την αλυσίδα αξίας τροφίμων για να καταστήσει την παραγωγή τους πιο αποδοτική και βιώσιμη. Προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις θρέψης για όλα τα συστήματα διαχείρισης των καλλιεργειών, συμπεριλαμβανομένης και της βιολογικής, συνδυάζοντας τα λιπάσματά μας με τα ψηφιακά εργαλεία, βοηθώντας έτσι στη βελτίωση των πρακτικών διαχείρισης θρεπτικών στοιχείων και στην αποδοτικότητα της καλλιεργήσιμης γης «Με την επέκταση του χαρτοφυλακίου μας στον αναπτυσσόμενο τομέα της βιολογικής γεωργίας στην Ευρώπη, μπορούμε να βοηθήσουμε στη βελτίωση της αποδοτικότητας της χρήσης θρεπτικών στοιχείων σε αυτόν τον τομέα, αξιοποιώντας τη βαθιά γνώση μας για την θρέψη των καλλιεργειών», λέει η Mónica Andrés, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Yara Ευρώπης.

«Η βασική μας ικανότητα έγκειται στη διαχείριση των θρεπτικών στοιχείων με τον πιο βιώσιμο και αποδοτικό τρόπο, είτε πρόκειται για τη βιολογική γεωργία είτε για τη συμβατική. Θέλουμε να είμαστε ο κορυφαίος συνεργάτης για όλους τους αγρότες, ανεξάρτητα από το σύστημα διαχείρισης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων που ακολουθούν», προσθέτει. Η Ecolan χρησιμοποιεί παραπροϊόντα βιομηχανικών διεργασιών για την παραγωγή λιπασμάτων υψηλής ποιότητας για τη γεωργία και τη δασοπονία. «Η Ecolan είναι μια φινλανδική εταιρεία πρωτοπόρος στην κυκλική οικονομία. Μετά την καλή συνεργασία των τελευταίων ετών είμαστε πλέον σε θέση να συνδυάσουμε τις γνώσεις και την τεχνογνωσία της Yara και της Ecolan για να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τα ανακυκλωμένα λιπάσματα. Με αυτήν την εξαγορά, θα μπορούμε να προσφέρουμε οργανικά λιπάσματα και σε αγορές εκτός της Φινλανδίας », λέει ο Timo Räsänen, Διευθυντής Ειδικών Προϊόντων Θρέψης για τις Σκανδιναβικές και Βαλτικές χώρες της Yara. Ως αποτέλεσμα πολλών ετών έρευνας και ανάπτυξης, η Yara δημιούργησε μια νέα σειρά οργανικών λιπασμάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο, η οποία παρήχθη από την Ecolan για τη φινλανδική αγορά το 2019.

«Ξεκινώντας από μικρής κλίμακας παραγωγή, η Ecolan με την υποστήριξη της Korona Invest αναπτύχθηκε σε μια από τις κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες κυκλικής οικονομίας της 2 / 3 Φινλανδίας. Μέσω της ιδιοκτησίας της Yara, η τεχνογνωσία της Ecolan μπορεί να χρησιμοποιηθεί και διεθνώς », λέει ο Vesa Lehtomäki, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Korona Invest, κύριος ιδιοκτήτης της Ecolan. Σήμερα πολλά οργανικά απόβλητα δεν επαναχρησιμοποιούνται ούτε ανακυκλώνονται. Η ανάκτηση θρεπτικών στοιχείων από τα βιομηχανικά απόβλητα και η επαναφορά τους στη γεωργική παραγωγή συμβάλλει στην κυκλική οικονομία και μειώνει τις απώλειες θρεπτικών στοιχείων. Η Πράσινη Συμφωνία της Ευρώπης ενθαρρύνει τη διεύρυνση και την προώθηση κυκλικών επιχειρηματικών μοντέλων και την αύξηση του μεριδίου των γεωργικών εκτάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της βιολογικής γεωργίας. Η κυκλική οικονομία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της αποδοτικότητας της χρήσης θρεπτικών στοιχείων, η οποία είναι ένας από τους βασικούς τομείς εξειδίκευσης της Yara. Μέσα από τις στρατηγικές μας συνεργασίες με εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων και τροφίμων και αξιοποιώντας τη γνώση μας για τη θρέψη των καλλιεργειών, η Yara εργάζεται για να βρει βέλτιστους τρόπους ανακύκλωσης θρεπτικών στοιχείων που διαφορετικά θα κατέληγαν ως απόβλητα, ώστε να τα επεξεργαστεί για την παραγωγή οργανικών λιπασμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε: Timo Räsänen, Διευθυντής, Ειδικά Προϊόντα Θρέψης, Yara Suomi Oy Κινητό τηλ.: (+358) (0)50 337 4514 E-mail: [email protected] Για ερωτήσεις από τα ΜΜΕ, παρακαλούμε επικοινωνήστε: Vibeke Larøi, Communications Manager, Yara Europe Κινητό τηλ.: (+47) 942 85 337 E-mail: [email protected] Σχετικά με την Ecolan Η Ecolan Oy είναι μια φινλανδική εταιρεία πρωτοπόρος στην κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, που χρησιμοποιεί βιομηχανικά ρεύματα για την παραγωγή λιπασμάτων για τη γεωργία και τη δασοπονία και υλικά ανακτημένα από χωματουργικές εργασίες και συνδετικά υλικά. Η εταιρεία έχει 21 υπαλλήλους και δύο κύριες εγκαταστάσεις παραγωγής στη Φινλανδία.

Οι λύσεις της Ecolan συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών CO2 και βελτιώνουν την ανάπτυξη φυσικών δεξαμενών άνθρακα. Η Ecolan έχει επενδύσει σημαντικά στην επέκταση της παραγωγικής της ικανότητας και στην ανάπτυξη προϊόντων, γεγονός που οδήγησε σε σημαντική αύξηση των εσόδων και ισχυρές θέσεις στην αγορά. Η Korona Invest Palvelurahasto I, ένα ιδιωτικό κεφάλαιο που διαχειρίζεται η Korona Invest, απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο στην Ecolan Oy το 2015. Σχετικά με τη Yara H Yara αναπτύσσει την γνώση για να συμβάλλει στην θρέψη του παγκόσμιου πληθυσμού και την προστασία του πλανήτη. Υποστηρίζοντας το όραμά μας για έναν κόσμο χωρίς πείνα και ο σεβασμός του πλανήτη, ακολουθούμε μια στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, προωθώντας 3 / 3 περιβαλλοντικά φιλικές λύσεις θρέψης και λύσεις ενέργειας μηδενικών εκπομπών. Η φιλοδοξία της Yara εστιάζει στην παραγωγή τροφής με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που δημιουργεί αξία για τους καταναλωτές, τους συνεργάτες και την κοινωνία ευρύτερα, και προσφέρει μια πιο βιώσιμη αλυσίδα για την παραγωγή τροφίμων. Για να επιτύχουμε τη φιλοδοξία μας, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλία αναπτύσσοντας ψηφιακά εργαλεία για τη γεωργία ακριβείας και συνεργαζόμαστε στενά με εταίρους από όλη την αλυσίδα παραγωγής τροφίμων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της βιωσιμότητας της παραγωγής τροφίμων. Μέσω της εστίασής μας στην παραγωγή καθαρής αμμωνίας, στοχεύουμε να ενεργοποιήσουμε την οικονομία του υδρογόνου, οδηγώντας σε μια πράσινη μετάβαση για τη ναυτιλία, την παραγωγή λιπασμάτων και άλλους ενεργοβόρους τομείς της βιομηχανίας. Η Yara ιδρύθηκε το 1905 για να λύσει το τότε αναδυόμενο επισιτιστικό πρόβλημα της Ευρώπης. Η Yara έχει καθιερωθεί ως η μοναδική παγκόσμια εταιρεία θρέψης των καλλιεργειών. Λειτουργούμε με ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό μοντέλο με περίπου 17.000 υπαλλήλους και παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, με ιστορικό σημαντικών επιδόσεων. Το 2020, η Yara σημείωσε έσοδα 11,6 δισ. δολαρίων ΗΠΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News