Facebook: Σε συνεργασία με Ινδικό κολοσσό δανειοδοτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Οικονομία
Facebook: Σε συνεργασία με Ινδικό κολοσσό δανειοδοτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεκτείνει τις παροχές υπηρεσιών στους πελάτες του το Facebook που πλέον θα είναι σε θέση να τους προσφέρει δάνεια με αμεσότητα και ευκολία - Οι συντάξεις και η ασφάλιση θα αποτελέσουν το επόμενο στοίχημα του αμερικανικού κολοσσού

Η κοινοπραξία Facebook και indify αναμένεται να βοηθήσει χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ινδία να σταθούν στα πόδια τους και να αναπτυχθούν, καθώς θα προσφέρει δάνεια που θα εκτείνονται από 500.000 έως και 500.000.0000 ρουπίες, ήτοι 67.19 και 67.191 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για έντοκα δάνεια με επιτόκιο  που θα φτάνει μέχρι και το 20% σε ετήσια βάση. Όπως είναι φυσιολογικό, τα δάνεια θα απευθύνονται αποκλειστικά σε πελάτες της Facebook, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για τις επίδοξες δανειολήπτριες επιχειρήσεις είναι να έχουν διαφημιστεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή της τις τελευταίες 180 ημέρες. 

Όσον αφορά τους απώτερους σκοπούς του τεχνολογικού κολοσσού, όπως ρητά ανέφερε σε δήλωση του ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook India, η εταιρεία δεν θα επιδιώξει να αντλήσει πόρους από την συγκεκριμένη παροχή. Στόχος της είναι να φέρει ανάπτυξη στον τεχνολογικό κλάδο από την οποία θα ευνοηθεί μελλοντικά.

Η δήλωση αυτή επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει ότι τα δάνεια θα τα παρέχει η indify και η ίδια θα λαμβάνει τα έσοδα και κατ’ επέκταση θα καρπώνεται τα κέρδη, με τη Facebook να παίζει ρόλο απλού διαμεσολαβητή. 

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά της Ινδίας αποτελεί μια στρατηγική και καθόλου τυχαία επιλογή. Αυτό γιατί οι αριθμοί των χρηστών των εφαρμογών του Facebook και των λοιπών εφαρμογών που βρίσκονται υπό την ίδια στέγη είναι ήδη υπέρογκοι και αναμένεται να αυξηθούν περεταίρω.

Ειδικότερα, υπολογίζεται ότι το Facebook μετρά πάνω από 410 εκατ. χρήστες. Το Instagram, το οποίο επωφελήθηκε σημαντικά και από την απαγόρευση χρήσης της κινεζικής πλατφόρμας TikTok, μετρά πάνω από 210 εκατ., ενώ οι πλατφόρμες whatsup και Facebook messenger που χρησιμοποιούνται αμιγώς για chatting, έχουν φτάσει ήδη τους 530 εκατ. χρήστες.  

Τέλος, δεν είναι η πρώτη φορά που η Facebook επενδύει στην προσφορά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθώς, η περσινή συνεργασία με τον Mukesh Ambani και η επένδυση ύψους 5,7 δισ. δολαρίων στην ψηφιακή του μονάδα Jio platforms, άνοιξε το δρόμο για την εισχώρηση της στις υπηρεσίες πληρωμών μέσω της εφαρμογής του Whatsup.

Οι συντάξεις και η ασφάλιση φημολογείται ότι θα αποτελέσουν το επόμενο πεδίο επέκτασης του αμερικανικού κολοσσού που, δεδομένης της εντυπωσιακής πορείας του, κάθε άλλο παρά ανέφικτο μοιάζει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News