4 στους 10 θα ξοδέψουν λιγότερα τις φετινές γιορτές

Οικονομία
4 στους 10 θα ξοδέψουν λιγότερα τις φετινές γιορτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού

Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είναι εξίσου σοβαρές με τις υγειονομικές, κάτι που γίνεται όλο και πιο φανερό κάθε μέρα. Και βεβαίως δε θα μπορούσε να γλιτώσει η γιορτινή αγορά απ' αυτές τις επιπτώσεις.

Επιπτώσεις και στις εορταστικές αγορές φαίνεται ότι έχει η πανδημία του COVID-19, σύμφωνα με τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας της Ε.Υ. με τίτλο “Future Consumer Index”. Ειδικότερα, περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές (54%) εκτιμούν ότι θα στραφούν σε εκπτωτικά προϊόντα τη φετινή εορταστική περίοδο, ενώ το 42% αναμένει να ξοδέψει λιγότερα χρήματα σε σχέση με το 2019. Επίσης, το 91% όσων θα αγοράσουν εκπτωτικά προϊόντα θα αναζητήσουν προσφορές στο διαδίκτυο, ωστόσο ο βαθμός διείσδυσης των διαδικτυακών αγορών ποικίλλει ανά κατηγορία προϊόντων και αγορά. Επιμέρους ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν, ενδεικτικά, ότι 37% των συμμετεχόντων καταναλωτών θεωρούν ότι η πανδημία θα συνεχίσει να επηρεάζει τη ζωή τους για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο, με το ποσοστό αυτό να φτάνει το 43% στην Ευρώπη και το 66% στην Ιαπωνία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι καταναλωτές πιστεύουν ότι ο τρόπος με τον οποίο ψωνίζουν θα αλλάξει μακροπρόθεσμα, ενώ το 39% δηλώνει ότι θα ψωνίζει πλέον ηλεκτρονικά, προϊόντα που παραδοσιακά αγόραζε από φυσικά καταστήματα. Ηλεκτρονικά θα αγόραζε ηλεκτρονικές συσκευές και προϊόντα τεχνολογίας το 53% των συμμετεχόντων, δηλώνοντας, παράλληλα, ότι προτιμούν να αγοράζουν τα ποτά και τα φρέσκα τρόφιμα από φυσικά καταστήματα.

Το θέμα βεβαίως είναι και το “πώς” θα ψωνίσει ο κόσμος. Το click away δεν εξυπηρετεί παρά μια μειοψηφία καταστημάτων και οι παραγγελίες με κούριερ αργούν τρομακτικά (αν κάποιος παραγγείλει τώρα κάτι για τις γιορτές, το πιθανότερο είναι να το πάρει... κοντά στα Φώτα).

(Φωτογραφία Usnplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News