«Nein» της Άνγκελα Μέρκελ στο «κορωνο-ομόλογο»

Οικονομία
«Nein» της Άνγκελα Μέρκελ στο «κορωνο-ομόλογο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο, ηχηρό «όχι» στο ευρωομόλογο από τη Γερμανίδα Καγκελάριο

«Όχι» στην έκδοση ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού είπε ξανά η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την ίδια το πρόγραμμα ανάκαμψης της Ε.Ε θα πρέπει να τεθεί σε συζήτηση από κοινού με τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Παράλληλα σημείωσε πως η χώρα της απορρίπτει το κορωνο-ομόλογο αν και κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε συμφώνησε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να παραμείνει ενωμένη.

Ωστόσο, τόνισε ότι η Γερμανία απορρίπτει την ιδέα του κορωνο-ομόλογου, αν και συμφώνησε - όπως είπε - με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε κατά τη διάρκεια επικοινωνίας τους ότι πρέπει η Ευρώπη να είναι ενωμένη κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, τα κορωνο-ομόλογα δεν είναι το μοναδικό εργαλείο που υπάρχει για να αμβλυνθούν οι οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.

«Ξέρετε ότι δεν πιστεύω πως πρέπει να έχουμε κοινό χρέος λόγω της κατάστασης της πολιτικής μας ένωσης και γι 'αυτό απορρίπτουμε αυτήν την ιδέα» είπε σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Reuters.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News