default-image

Εκπτώσεις και δόσεις στους φόρους για τους αδύναμους

Ελλάδα
Εκπτώσεις και δόσεις στους φόρους για τους αδύναμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχέδιο για την ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχουν επιβαρυνθεί ή αναμένεται να επιβαρυνθούν τους επόμενους μήνες με δυσβάσταχτες φορολογικές υποχρεώσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Το σχέδιο περιλαμβάνει εξόφληση φορολογικών οφειλών σε περισσότερες δόσεις κυρίως στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, οι ανάπηροι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόφαση να αυξηθεί σε έξι δόσεις ο αριθμός των διμηνιαίων δόσεων για την εξόφληση του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, εξετάζεται, μεταξύ άλλων, οι οφειλές από φόρους εισοδήματος και φόρους ακίνητης περιουσίας που θα κληθούν να καταβάλουν φέτος πολλοί φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφληθούν τμηματικά ως και το 2014, εφόσον υπερβαίνουν το 25% του εισοδήματος του υπόχρεου φορολογούμενου.

Παράλληλα για τους οφειλέτες του Δημοσίου θα προβλέπεται έκπτωση επί των προσαυξήσεων το ύψος της οποίας θα είναι αντιστρόφως ανάλογο του αριθμού των δόσεων.

Για όσο διάστημα ο οφειλέτης είναι συνεπής με τις δόσεις του δε θα διατάσσονται κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων τους.

Newsbeast

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News