default-image

"Ενεργειακή κρίση προ των πυλών"

Ελλάδα
"Ενεργειακή κρίση προ των πυλών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διαδικτυακή πύλη euractiv.com σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ενεργειακής κρίσης» αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ενεργειακές αρχές της χώρας και στην επείγουσα σύσκεψη που συγκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο επικεφαλής της ΡΑΕ Ν. Βασιλάκος επισήμανε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ότι εντός της εβδομάδας θα συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να βρεθούν άμεσα λύσεις για τα οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της ενέργειας και να αποτραπεί ενδεχόμενη κατάρρευση στα συστήματα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.


Σημείωσε δε ότι η Αρχή θα αναλάβει πρωτοβουλίες κρίσης την εβδομάδα αυτή για να αποτραπεί ο κίνδυνος, απόφαση που έλαβε μετά και την επιστολή της ΔΕΠΑ, με την απειλή να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου σε ηλεκτροπαραγωγούς λόγω συσσώρευσης οφειλών, καθώς και η ίδια πρέπει πριν τις εκλογές να προχωρήσει σε πληρωμές προς τους προμηθευτές της (Gazprom κ.ά.).


Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, σε συνέντευξή του την περασμένη Παρασκευή στο πρακτορείο Reuters, για την ομαλή τροφοδοσία ηλεκτρισμού μακροπρόθεσμα αν δεν υπάρξει ένεση ρευστότητας στους παραγωγούς ηλεκτρισμού, ώστε να μπορέσουν να προμηθευτούν καύσιμα.


ΠΗΓΗ: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News