default-image

Λάθος το κίνημα του αρνιού , λένε οι κρεοπώλες

Κρήτη
Λάθος το κίνημα του αρνιού , λένε οι κρεοπώλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ήταν λάθος το κίνημα του αρνιού. Έκανε ζημιά στους κρεοπώλες, χωρίς να ωφελήσει τους καταναλωτές", ήταν το βασικό συμπέρασμα του πανελλήνιου συνεδρίου των κρεοπωλών, σήμερα στο Ηράκλειο. Οι κρεοπώλες καταδίκασαν το Κίνημα του Αρνιού, τονίζοντας ότι ο κλάδος τους είναι ο μόνος που μπορεί να παίξει βασικό ρόλο ισορροπίας στις τιμές του κρέατος και αναπροσαρμογής της τιμής στα επίπεδα που ο καταναλωτής μπορεί να ανταποκριθεί με βάση την οικονομική κρίση που βιώνει. Έδωσαν όμως μεγάλη σημασία και στη διασφάλιση και προστασία της δημόσιας υγείας, θεωρώντας ότι καταστρατηγείται μέσα από τέτοια κινήματα!

Όπως δήλωσε στη neakriti.gr λίγο μετά τη λήξη του συνεδρίου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών Θωμάς Χαρίσης, "όλη η προσπάθεια διακίνησης του κρέατος από τον παραγωγό απευθείας στον καταναλωτή, αποδείχτηκε φιάσκο. Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι για την κίνηση αυτή, εξαιτίας της οποίας μείνανε απούλητα αμνοερίφια στους παραγωγούς, καταναλωτές δεν ευχαριστήθηκαν γιατί δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν τις ποσότητες που ήθελαν και όλα αυτά ήταν η συνέπεια του αρνητικού κλίματος όλων αυτών των ημερών μέχρι το Πάσχα. Έτσι, δημιουργήθηκε μια πλασματική εμπορία που δεν μπορούσε να στηριχτεί πουθενά".


Αθέμιτος ανταγωνισμός


Στο συνέδριο όμως, τέθηκε επί τάπητος και θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού. Όπως τόνισε ο πρόεδρος των κρεοπωλών του νομού Ηρακλείου Μιχάλης Μαθιουδάκης, "ο αθέμιτος ανταγωνισμός είναι μεγάλος, κυρίως από τα σούπερ μάρκετ που χρησιμοποιούν υπαλλήλους χωρίς να έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στο κρέας, να κόβουν κρέας στους πελάτες, με ότι αυτό συνεπάγεται για υγιεινή και την ασφάλεια του κόσμου"... Οι κρεοπώλες θα ζητήσουν από τους φορείς της Πολιτείας αυστηρούς και εκτεταμμένους λέγχους.


ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News