default-image

Market Pass: Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα - Πώς μπορούν να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι

Οικονομία
Market Pass: Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα - Πώς μπορούν να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass καθώς φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν σε τεχνικό επίπεδο.

Την προσεχή Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το market pass σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1, «την Τετάρτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κάρτα αγορών, έτσι ώστε για το εξάμηνο που θα ακολουθήσει να έχουμε εξομάλυνση της αύξησης στα βασικά τρόφιμα».

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν την αίτησή τους για την ψηφιακή κάρτα αγορών ή την πίστωση του ποσού που δικαιούνται σε τραπεζικό λογαριασμό και θα μπορούν να μπουν στη σχετική πλατφόρμα για να κάνουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 15 Μαρτίου. Όπως σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης τα τεχνικά θέματα που υπήρξαν ξεπεράστηκαν.

«Την Τετάρτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κάρτα αγορών, έτσι ώστε για το εξάμηνο που θα ακολουθήσει να έχουμε εξομάλυνση της αύξησης στα βασικά τρόφιμα», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το Market Pass θα έχει διάρκεια έξι μηνών, δηλαδή, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2023. Το μέτρο αυτό προβλέπει μία ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών των νοικοκυριών, που θα δίνεται είτε μέσω ψηφιακής κάρτας αγορών στα κινητά, είτε θα κατατίθεται μειωμένη (80%) στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Οι δικαιούχοι του Market Pass

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα.

Συγκεκριμένα, η ενίσχυση δίνεται σε επίπεδο νοικοκυριού, το οποίο ενδέχεται να αποτελείται από συζύγους ή μέλη με σύμφωνο συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα αυτών, τα λοιπά εξαρτώμενα μέλη και τα φιλοξενούμενα μέλη.

Ειδικά, για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, κατά το άρθρο 67 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013, Α’167) ή ο ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

Πώς θα κάνετε την αίτηση

Η πλατφόρμα θα ανοίξει την άλλη βδομάδα ωστόσο οι δικαιούχοι θα έχουν πρόσβαση τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους, όπως είχε γίνει και με το Fuel Pass.

Η πλατφόρμα ανοίγει:

  • Αρχικά, τα ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
  • Στη συνέχεια τα ΑΦΜ σε 2 και 3
  • Μετά σε 4 και 5,
  • Ακολουθούν σε 6 και 7,
  • Τέλος, σε 8 και 9.

Για να κάνετε αίτηση θα πρέπει να μπείτε στο vouchers.gov.gr/marketpass 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News