Ακρίβεια: Αδυνατούν να πληρώσουν για να ζεσταθούν οι Κρητικοί (vid)

Κρήτη
Ακρίβεια: Αδυνατούν να πληρώσουν για να ζεσταθούν οι Κρητικοί (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήσεις φωτιά στα καύσιμα και με την αγορά πετρελαίου θέρμανσης να έχει μπει στον «πάγο», καθώς άγγιξε το 1.30 ευρώ, σε επίπεδο νομού Ηρακλείου

 

  • Μειωμένη η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 60%
  • Αγανάκτηση στους πολίτες για την τιμή στα καύσιμα εν μέσω χειμωνιάτικου σκηνικού
  • «Γονατίζουν» το οικογενειακό προϋπολογισμό καύσιμα και καλάθι της νοικοκυράς
  • Στα 20 λεπτά η αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης από την αρχή ου έτους

Εν μέσω του κύματος κακοκαιρίας στο νησί μας, αρκετές οικογένειες αδυνατούν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν καθώς η τιμή του, από ένα περίπου ευρώ που ήταν στις αρχές του χρόνου εκτοξεύτηκε στο 1.30 ευρώ.

Ειδικότερα, από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα, το πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκε κατά 20 λεπτά, με τα νοικοκυριά να αδυνατούν να τροφοδοτήσουν τις δεξαμενές των σπιτιών τους με ποσότητες, ενόψει της νέας κακοκαιρίας.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η πτώση της αγοραστικής κίνησης στο πετρέλαιο θέρμανσης ξεπερνά το 60%, σύμφωνα με τον βενζινοπώλη και ιδιοκτήτη αλυσίδας πρατηρίων στο Ηράκλειο, Σταύρo Κουμουλά, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στην ανοδική τιμή τόσο της αμόλυβδης όσο και του πετρελαίου κίνησης.

Σημειώνεται ότι με φόντο το χειμωνιάτικο σκηνικό, δημότες δυσανασχετούν για τις τιμές φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή αδυνατούν να προμηθευτούν έστω και μικρές ποσότητες, καυτηριάζοντας παράλληλα τις αυξήσεις όχι μόνο στα καύσιμα αλλά και στο καλάθι της νοικοκυράς.

Την ίδια ώρα η αμόλυβδη, από 1,70 ευρώ σκαρφάλωσε στο 1,92 ευρώ, ενώ και οι επαγγελματίες θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για τις μετακινήσεις τους καθώς το πετρέλαιο κίνησης άγγιξε το 1,80 ευρώ, από 1,55 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News