Ακρίβεια: Ανατίμηση «φωτιά» και για την ζάχαρη - Στα όρια της απόγνωσης οι μελισσοκόμοι (βίντεο)

Οικονομία
Ακρίβεια: Ανατίμηση «φωτιά» και για την ζάχαρη - Στα όρια της απόγνωσης οι μελισσοκόμοι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αύξηση από 120% έως 150% στη ζάχαρη έχει εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές με τους αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες να προβληματίζοντας για το πως θα κρατήσουν χαμηλό το κόστος ώστε τα γλυκά των Χριστουγέννων να παραμείνουν προσιτά στους καταναλωτές -  Στα όρια της απόγνωσης και οι μελισσοκόμοι
  • 150% η αύξηση της τιμής της ζάχαρης στην αγορά
  • Η ζάχαρη ως βασική πρώτη ύλη συμπαρασύρει τις ανατιμήσεις και σε άλλα προϊόντα
  • Μάχη με τις τιμές δίνουν αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες
  • Οι ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις «γονατίζουν» τον μέσο οικογενειακό προϋπολογισμό

Ένα βήμα πριν εγκαταλείψουν τα μελίσσια τους είναι πολλοί μελισσοκόμοι καθώς τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα και οι τιμές σκαρφαλώνουν καθημερινά και πιο ψηλά. Η αύξηση στην τιμή της ζάχαρης έχει ανεβάσει το κόστος για την τροφή των μελισσών με αποτέλεσμα οι μελισσοκόμοι να βρίσκονται σε απόγνωση, παρότι η ζήτηση σε μέλι θα αυξηθεί λόγω των γλυκισμάτων την περίοδο των γιορτών.

Η ζάχαρη αποτελεί μια από κύριες πρώτες ύλες και για αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες. Η ξέφρενη πορεία της τιμής συμπαρασύρει και τα γλυκίσματα των Χριστουγέννων στα οποία καταγράφονται ήδη αυξήσεις.

Αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες κάνουν κάθε προσπάθεια ώστε να οι τιμές να παραμείνουν προσιτές στους καταναλωτές και να μπουν σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα παρά τον καταιγισμό των ανατιμήσεων και της ακρίβειας.

Για ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις κάνουν λόγο οι αρτοποιοί ενώ τη στήριξη της κυβέρνησης ζητούν οι μελισσοκόμοι καθώς όπως λένε ο κλάδος τους οδηγείται σε αφανισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News