Ακρίβεια: Η Κρήτη εκτός επιδότησης μεταφοράς καυσίμων - «Φλερτάρουν» με λουκέτο 50 χιλ. επιχειρήσεις (βίντεο)

Οικονομία
Ακρίβεια: Η Κρήτη εκτός επιδότησης μεταφοράς καυσίμων - «Φλερτάρουν» με λουκέτο 50 χιλ. επιχειρήσεις (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωπες με τον εφιάλτη του «λουκέτου» στην διάρκεια του χειμώνα, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις συσσωρευμένες οικονομικές τους υποχρεώσεις, βρίσκονται αυτή την στιγμή 50 χιλιάδες επιχειρήσεις πανελλαδικά, με τους εκπροσώπους του ελληνικού «επιχειρείν» να καλούν από το Ρέθυμνο την κυβέρνηση για νέα μέτρα στήριξης πριν χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.   

 

  • Σε «βασανιστικό θάνατο» οδηγούνται επιχειρήσεις και νοικοκυριά
  • «Πάρτε μέτρα», καλούν την κυβέρνηση ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ
  • Σε εξέλιξη οι παροχές για τον περιορισμό της κρίσης
  • Άφησαν εκτός της Κρήτη από την επιδότηση μεταφοράς καυσίμων σε νησιά

«Πάρτε μέτρα τώρα για να αποτραπούν χιλιάδες «λουκέτα» και νέες στρατιές ανέργων τον χειμώνα», κάλεσαν από το Ρέθυμνο οι πρόεδροι της ΓΣΕΒΕΕ και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, μιλώντας για το «εκρηκτικό κοκτέιλ» της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας που οδηγεί σε «βασανιστικό θάνατο» το ελληνικό «επιχειρείν» και τα νοικοκυριά.

Ο κ. Παπαθανάσης - που συμμετείχε στις εργασίες της 52ης ετήσιας γενικής συνέλευσης του επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών - απαρίθμησε ένα προς ένα τα μέτρα στήριξης -από το καλάθι της νοικοκυράς έως το επίδομα θέρμανσης- που υλοποιεί η κυβέρνηση για να περιορίσει τις συνέπειες της κρίσης. Εκείνο όμως που υπογράμμισε εμφατικά είναι πως το αίτημα για νέα οριζόντια μείωση του ΦΠΑ δεν βρίσκεται καν στο τραπέζι των συζητήσεων.

Σφοδρότατα ενοχλημένα όμως από την αδικία που συντελείται σε βάρος των κρητικών, εμφανίστηκαν τα νησιωτικά επιμελητήρια ως προς την εξαίρεση της Κρήτης από την επιδότηση μεταφοράς καυσίμων σε νησιά. «Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για ρίσκο», ήταν απάντηση. 

Τέλος αυτό που τονίστηκε κατά τις εργασίες της συνέλευσης είναι ότι η πολιτεία -αν και χωρίς μαγικές συνταγές- βρίσκεται και στο πλευρό των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα της Κρήτης, κατανοώντας τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News