«Εξοικονομώ 2021»: Ανοίγουν οι αιτήσεις για τις πολυκατοικίες - Ποιοι οι δικαιούχοι έξτρα μπόνους 10%

Οικονομία
«Εξοικονομώ 2021»: Ανοίγουν οι αιτήσεις για τις πολυκατοικίες - Ποιοι οι δικαιούχοι έξτρα μπόνους 10%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο υπουργείο Ενέργειας έχει προϋπολογιστεί ένα ξεχωριστό ποσό που είναι στα 100 εκατομμύρια ευρώ αυτή τη στιγμή για τις πολυκατοικίες

Ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου 2022, οι αιτήσεις των ιδιοκτητών διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες, για την ένταξύ τους στο νέο «Εξοικονομώ».

Όπως τόνισε η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, «εμείς παροτρύνουμε τις πολυκατοικίες, θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πολυκατοικίες να αναβαθμίσουν το κτίριο τους ενεργειακά», σημείωσε η κ. Σδούκου.

Διαβάστε επίσης 

Εξοικονομώ: Φωτοβολταϊκά στους στάβλους διεκδικούν οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης

Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Ενέργειας έχει προϋπολογιστεί ένα ξεχωριστό ποσό που είναι στα 100 εκατομμύρια ευρώ αυτή τη στιγμή για τις πολυκατοικίες.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε η γενική γραμματέας του ΥΠΕΝ, «για την περίπτωση που έρθουν όλοι οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, ως πακέτο όλοι μαζί, τότε δίνουμε ένα πρόσθετο κίνητρο 10% μπόνους που αναλογεί στο κάθε διαμέρισμα, για να έχει το παραπάνω κίνητρο».

Το πιο σωστό είναι να έρθει η πολυκατοικία ως «ένα σώμα», ώστε να γίνουν σωστά όλες οι παρεμβάσεις, ανέφερε η κ. Σδούκου.

Όμως, εξήγησε ότι μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» ακόμη κι αν κάνουν αίτηση οι μισοί ιδιοκτήτες του κτιρίου.

Όσον αφορά τις αιτήσεις, σημείωσε ότι ανεβαίνουν τα σχετικά δικαιολογητικά εύκολα επάνω στο πληροφοριακό σύστημα, ενώ το ποσοστό της επιδότησης διαφέρει ανάλογα με το εισόδημα του κάθε ιδιοκτήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News