Κτηματολόγιο: Από σήμερα οι αιτήσεις για Χερσόνησο και Μαλεβίζι

Κρήτη
Κτηματολόγιο: Από σήμερα οι αιτήσεις για Χερσόνησο και Μαλεβίζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει σήμερα το Κτηματολόγιο - Ποιες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου εντάσσονται στη νέα φάση κτηματογράφησης

Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, η διαδικασία της κτηματογράφησης, η οποία αφορά 700.000 ιδιοκτησιακά δικαιώματα, στους Δήμους Χερσονήσου, Μαλεβιζίου και στο υπόλοιπο περιοχών του Δήμου Ηρακλείου.

Το γραφείο της εταιρείας που θα δέχεται δηλώσεις βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο Ηρακλείου – Μοιρών στην περιοχή του Εσταυρωμένου ενώ οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους και ηλεκτρονικά. 

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί από τους πολίτες στη συμπλήρωση των σωστών συντεταγμένων των ακινήτων, όπως σημειώνει ο Κώστας Αράπογλου, ο οποίος επισημαίνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν στη περίπτωση που η λήψη συντεταγμένων γίνει από κινητό ή από GPS χεριών. 

Όπως εκτιμάται η σχετική διαδικασία θα διαρκέσει ενάμιση χρόνο, ωστόσο όπως σημειώνουν οι αρμόδιοι, καλό είναι οι πολίτες να σπεύσουν άμεσα διότι αν υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις τότε αυτό πιθανόν να μεταφραστεί σε μεγαλύτερο κόστος. 

Στον Δήμο Ηρακλείου αφορά τις περιοχές: Αγίου Μύρωνα, Άνω και Κάτω Ασιτών, Πενταμοδίου, Πετροκεφάλου, Πυργούς, Βουτών, Δαφνών, Σκαλανίου, Σταυρακίων, Καλλιθέας, Νέας Αλικαρνασσού, Αυγενικής, Βενεράτου, Κερασιών, Σίβας και Τεμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο υπόλοιπο 60% της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου η συλλογή στοιχείων έχει ολοκληρωθεί, με το ποσοστό να ξεπερνά το 80%. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News