Ρύθμιση οφειλών σε 100 - 120 δόσεις: Μέχρι πότε δόθηκε παράταση

Οικονομία
Ρύθμιση οφειλών σε 100 - 120 δόσεις: Μέχρι πότε δόθηκε παράταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα συμπεριληφθεί και ο Οκτώβριος στις προϋποθέσεις για όσους θέλουν να ξαναμπούν στις ρυθμίσεις

Παράταση δίνει η κυβέρνηση στους οφειλέτες προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν εκ νέου στις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων.

Οι φορολογούμενοι που επιθυμούσαν να μπουν στη ρύθμιση οφειλών με 100 - 120 δόσεις έπρεπε έως τις 30 Σεπτεμβρίου να είχαν πληρώσει 2 δόσεις, δηλαδή του περασμένου Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Όπως εξήγησε όμως ο κ. Σταϊκούρας η περίοδο επανένταξης παρατείνεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2021 αλλά, πλέον, απαιτείται η καταβολή 3 δόσεων (Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου).

Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open πρόκειται να συμπεριληφθεί και ο Οκτώβριος, στις προϋποθέσεις για όσους θέλουν να ξαναμπούν σε αυτές τις ρυθμίσεις που έχασαν λόγω της πανδημίας.

Η ρύθμιση των 100 δόσεων χάνεται:

Αν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει 3 συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των 3 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Αν ο οφειλέτης δεν υποβάλλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του ΦΠΑ, καθ' όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή της, εντός 3 μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους.

Αν δεν εξοφλεί ή τακτοποιήσει τις νέες οφειλές του εντός της προθεσμίας καταβολής τους.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για το κύμα αυξήσεων λέγοντας πως είναι παροδικό και πως το 85% των ελληνικών νοικοκυριών θα επιδοτηθούν στη ενέργεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News