Οικονομία Ελλάδα

Φορολογικές δηλώσεις: Τελευταία ευκαιρία για έκπτωση 3%

Εκπνέει η προθεσμία

Πολλαπλά ραντεβού με την εφορία έχουν εκατομμύρια φορολογούμενοι τον Σεπτέμβριο με τον ερχόμενα μήνα να αναμένεται καυτός για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Μετά την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου οι πολίτες έχουν ένα χρονοδιάγραμμα πληρωμών που απλώνεται έως τον Φεβρουάριο. Σήμερα εκπνέει και η προθεσμία για τους φορολογουμενους που θέλουν να επωφεληθούν της έκπτωσης 3% οι οποίοι πρέπει να καταβάλλουν εφάπαξ το ποσό του φόρου εισοδήματος.

Μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν οι πρώτες δύο από τις οκτώ μηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος. Αφορά τις δόσεις Ιουλίου και Αυγούστου, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί και η τρίτη δόση για το μήνα Σεπτέμβριο. Να σημειωθεί ότι η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Επισης, οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου. Στα σενάρια είναι να δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών παράταση στους φορολογούμενους, ώστε να εξοφλήσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ μαζί με τη δεύτερη δόση έως τις 29 Οκτωβρίου, χωρίς την επιβολή προστίμων. Τα “ραβασάκια” αναμενεται να σταλούν εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου σε περισσότερους από 6,3 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Πηγή: In.gr, φωτογραφία pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια