Τουρισμός χωρίς… Ρώσους στην Κρήτη – «Βουτιά» σχεδόν 90%

Κρήτη
Τουρισμός χωρίς… Ρώσους στην Κρήτη – «Βουτιά» σχεδόν 90%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πράκτορες και οι ξενοδόχοι που δουλεύουν με την Ρωσία είδαν μια μικρή αχτίδα αισιοδοξίας σε αγορές όπως η Ουκρανία

Μειωμένοι σχεδόν κατά 90% είναι οι Ρώσοι τουρίστες που επισκέπτονται την Κρήτη.

Ενώ ο προγραμματισμός την Άνοιξη ήθελε χιλιάδες Ρώσους να καταφτάνουν στην Ελλάδα, η στάση της χώρας μας που αποφάσισε παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις να μην αναγνωρίσει τελικά το εμβόλιό Sputnik , έστρεψε τους Ρώσους τουρίστες σε ανταγωνιστικές αγορές.

Οι πράκτορες και οι ξενοδόχοι που δουλεύουν με την Ρωσία είδαν μια μικρή αχτίδα αισιοδοξίας σε αγορές όπως η Ουκρανία ωστόσο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας από την πολιτεία να αναλάβει γρήγορα δράση ώστε να μην χαθεί και η σεζόν του 2022.

Πάντως σε ότι αφορά γενικότερα την τουριστική κίνηση, φαίνεται πως η παρτίδα – τηρουμένων των αναλογιών – θα σωθεί, καθώς από τα μέσα Ιουλίου κι ως τα τέλη Αυγούστου το νησί μας γνωρίζει μέρες 2019.

Στην κορύφωσή της τουριστικής περιόδου στα αεροδρόμια της Κρήτης δεν υπάρχουν οι εκατοντάδες πτήσεις τσάρτερ άλλων ετών από την Ρωσία με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες του νησιού να στρέφονται σε νέες αγορές.

Η Κρήτη εξακολουθεί να κατατάσσεται ανάμεσα στους top προορισμούς κρατήσεων της TUI ενώ οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κινούνται από 80% έως και 95%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, από τη Δευτέρα 16 έως και τις 22 του μήνα αναμένονται 137.319 διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο Ηράκλειο, 39.099 στα Χανιά με τους επιχειρηματίες να αγωνιούν πια για το τι μέλλει γενέσθαι το 2022 και την ευχή για μια ολική επιστροφή στην τουριστική κανονικότητα το 2023.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News