Οικονομία Ελλάδα

Ηλεκτρονικά με εξπρές ρυθμούς οι μεταβιβάσεις ακινήτων

Ηλεκτρονικά θα γίνονται στο εξής οι μεταβιβάσεις των ακινήτων, από αγοραπωλησία, στο βαθμό που αυτές αφορούν ακίνητα τα οποία από τα αρχικά τους πωλητήρια, δεν εμφανίζουν προβλήματα με τα συμβόλαια ή τα τετραγωνικά

Με διαδικασίες εξπρές που θα διαρκούν λίγες ημέρες θα μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να τα μεταβιβάζουν μετά από αγοραπωλησία, όπως ορίζει το νέο πλαίσιο που τίθεται σε ισχύ και το οποίο πρεσβεύει τον ηλεκτρονικό τρόπο μεταβίβασης έναντι του παραδοσιακού χειρόγραφου τρόπου που απαιτούσε διαδικασίες που διαρκούσαν επί μήνες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο και πρόεδρο της ένωσης ιδιοκτητών ακινήτων Ηρακλείου, η διαδικασία αυτή δύναται να ολοκληρωθεί μέσα σε επτά ημέρες, δεν αφορά όμως όλα τα ακίνητα καθώς έχουν τεθεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ακίνητα που εντοπίζουν θέματα είτε με τα δηλωμένα τετραγωνικά είτε με το κτηματολόγιο δεν θα μπορούν να μεταβιβαστούν με αυτή τη διαδικασία επισήμανε ο κ. Αράπογλου που πρόσθεσε ότι όπως έχει αποτυπωθεί, απαιτεί διεκπεραίωση διαδικασιών που διαρκούν επί μήνες. 

Πάντως όπως επισήμανε, η νέα διαδικασία που αποκαλείται εξπρές κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, οδηγώντας τη δημόσια διοίκηση και τις λειτουργίες της σε μια εξομάλυνση των προβλημάτων που συνοδεύουν τέτοιες διαδικασίες που σε άλλες ναι μεν χώρες λύνονται μέσα σε λίγα λεπτά, στην Ελλάδα ωστόσο έχουν ακόμη ως βάση τον παραδοσιακό τρόπο άσκησης της δημόσιας διοίκησης που απαιτεί μεγάλη αναμονή.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια