Αναδρομικά: Πότε πληρώνονται στους συνταξιούχους

Οικονομία
Αναδρομικά: Πότε πληρώνονται στους συνταξιούχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πληρωμή στους συνταξιούχους με πάνω από 30 έτη ασφάλισης

“Κλείδωσε” το βασικό σενάριο για τους κύκλους πληρωμών αναδρομικών στους συνταξιούχους με πάνω από 30 έτη ασφάλισης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το capital.gr, τέλη Ιουλίου θα πληρωθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά για τους “παλιούς” συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα (δηλαδή για εκείνους που βγήκαν στη σύνταξη πριν τις 13 Μαΐου 2016).

Όσον αφορά στα αναδρομικά για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, τόσο τους “παλιούς” (δηλαδή όσους βγήκαν πριν τις 13 Μαΐου 2013) όσο και τους “νέους” (δηλαδή εκείνους που βγήκαν στη σύνταξη μετά τις 13 Μαΐου 2013), δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ο χρόνος της αποπληρωμής τους, αν και ο στόχος είναι να καταβληθούν στα τέλη του Αυγούστου ή το αργότερο στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως, με βάση ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος ο e-ΕΦΚΑ προχθές, για τους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 (σ.σ. τους “νέους” συνταξιούχους του Δημοσίου) και πριν την 1η Οκτωβρίου 2019 (σ.σ. στο διάστημα 13ης Μαΐου-30ής Σεπτεμβρίου 2019), η πληρωμή των αυξήσεων θα πραγματοποιηθεί με τις τακτικές πληρωμές των συντάξεων Ιουλίου, δηλαδή στις 29 Ιουνίου 2021.

Υπενθυμίζεται, από τον e-ΕΦΚΑ, πως από τον Φεβρουάριο του 2021 οι συντάξεις του Δημοσίου του e-ΕΦΚΑ, για όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1η Οκτωβρίου 2019, απονέμονται με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης του Ν. 4670/2020 (σ.σ. νόμου Βρούτση του Φεβρουαρίου του 2020).

Οι παραπάνω συνταξιούχοι πληρώνονται ήδη με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης από τον Μάρτιο 2021, ενώ τον Απρίλιο 2021 καταβλήθηκαν και τα οφειλόμενα αναδρομικά τους.

Για συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016, η πληρωμή των αναδρομικών τους (σ.σ. τους “νέους” συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα) θα πραγματοποιηθεί με εμβόλιμη πληρωμή στις 30 Ιουνίου.

Η πληρωμή των αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των “νέων” συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.

Έτσι συνοπτικά, ο “χάρτης” των πληρωμών στους δικαιούχους συνταξιούχους διαμορφώνεται ως εξής:

* “Νέοι” συνταξιούχοι Δημοσίου: Στις 29 Ιουνίου πληρώνονται οι αυξήσεις τους (βάσει ανακοίνωσης e-ΕΦΚΑ), ενώ τα αναδρομικά τους θα καταβληθούν τέλη Αυγούστου ή τέλη Σεπτεμβρίου (βάσει πληροφοριών).

* “Παλιοί” συνταξιούχοι Δημοσίου: Οι αυξήσεις και τα αναδρομικά τους θα πληρωθούν τέλη Αυγούστου ή τέλη Σεπτεμβρίου(βάσει πληροφοριών).

* “Νέοι” συνταξιούχοι ιδιωτικού τομέα: Στις 30 Ιουνίου πληρώνονται τα αναδρομικά τους, ενώ οι αυξήσεις τους θα καταβληθούν τέλη Ιουλίου (βάσει ανακοίνωσης e-ΕΦΚΑ).

* “Παλιοί” συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα: Θα καταβληθούν τέλη Ιουλίου (βάσει πληροφοριών) τα αναδρομικά τους.

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News