Kοινωνικός Τουρισμός 2021- 22: Πότε εκπνέει η προθεσμία;

Οικονομία
Kοινωνικός Τουρισμός 2021- 22: Πότε εκπνέει η προθεσμία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 142.000

«Τρέχει» το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για φθηνές διακοπές, με τους ενδιαφερόμενους να έχουν προθεσμία μέχρι τις 17 Ιουνίου ώστε να μπουν στο www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISnet, και να κάνουν την αίτησή τους. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 142.000, ενώ οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 300.000.

Το πρόγραμμα αφορά σε διακοπές στο χρονικό διάστημα από 1/8/2021 έως 31/7/2022, ενώ η εξαργύρωση των περσινών vouchers από τους δικαιούχους μπορεί να γίνει μέχρι την 31/7/2021.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσοι, κατά το προηγούμενο έτος, πληρούσαν κάποιες από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

– Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ Οργανισμού Εργατικής Εστίας).

– Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

– Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών.

– Συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή

– Ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Επίσης, δεν πρέπει να έχουν λάβει voucher κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα, ενώ από αυτό εξαιρούνται τα ΑμεΑ.

Με το πρόγραμμα επιδοτείται έως και 100% η διαμονή σε τουριστικά καταλύματα και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, και αφορά σε 1 έως 6 διανυκτερεύσεις, ή 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και στο Νομό Έβρου.

Επίσης, για τα άτομα με αναπηρία θα είναι δωρεάν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Μέχρι την Παρασκευή μπορούν να κάνουν την αίτησή τους και οι δικαιούχοι του ΟΓΑ.

Έτοιμοι να δεχτούν τους τουρίστες οι δημοφιλείς προορισμοί

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησαν οι κ.κ. Πολύκαρπος Χαλκίδης, πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας και ξενοδόχος, Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, πρόεδρος  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών καταλυμάτων «Ο Αριστοτέλης», και Θοδωρής Τζούμας, δήμαρχος Σκιάθου.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους ανθρώπους που έχουν πάρει τα vouchers. Πέρυσι ο Κοινωνικός Τουρισμός έσωσε την παρτίδα. Εμείς δουλεύουμε με Έλληνες, και νομίζουμε ότι και φέτος πρέπει να επενδύσουμε στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού. Από 1 έως 11,5 ευρώ ανά άτομο είναι το ποσό που θα πληρώσει εδώ ο δικαιούχος, ανάλογα το κατάλυμα. Η Πρέβεζα είναι ένας μοναδικός προορισμός και οικονομικός. Ένα δωμάτιο κοστίζει από 40 έως 70 ευρώ», είπε ο κ. Χαλκίδης.

«Στη Χαλκιδική, το 10% των επιχειρηματιών συμμετέχει στο πρόγραμμα. Χτυπούν συνεχώς τα τηλέφωνα από τα περσινά vouchers. Είδαμε μεγάλη διαφορά από πέρυσι. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει με το πρόγραμμα είναι ότι υπάρχει καθυστέρηση στην αποπληρωμή και μεγάλη γραφειοκρατία κατά τη διάρκεια του check-in. Είναι λίγο δύσκολη η διαδικασία. Αυτός είναι ο λόγος που δε συμμετέχουν στο πρόγραμμα περισσότερες επιχειρήσεις. Μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα αναρτώνται στο site του ΟΑΕΔ και εκεί μπορούν να δουν οι πολίτες αν είναι δικαιούχοι», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Παπαϊωάννου.

«Στη Σκιάθο μπορεί να βρει κάποιος τα πάντα. Το 2019 η Σκιάθος ανακηρύχθηκε το νησί με τις ωραιότερες παραλίες στον κόσμο. Τα τελευταία 30 χρόνια έρχονται συνεχώς οι ίδιοι επισκέπτες. Ανάμεσα σε αυτούς, είναι εδώ αυτή την περίοδο η Γκόλντι Χον και ο Κερτ Ράσελ. Το περασμένο σαββατοκύριακο είχαμε οργανώσει μαζί με τον ΕΟΤ το ετήσιο συνέδριο τουριστικών πρακτόρων της Ιταλίας. Όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Στο αποκορύφωμα της σεζόν η Σκιάθος μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 80.000 άτομα, στην προ κορωνοϊού εποχή. Υπάρχουν τιμές για όλες τις τσέπες, και αυτό αποδείχτηκε και πέρυσι που είχαμε πάρα πολλούς Έλληνες», ανέφερε ο κ. Τζούμας.

Πηγή: megeatv.com, φωτογραφία unsplash

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News