Αναβαθμίζεται το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ - Στα μέσα Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα

Κρήτη
Αναβαθμίζεται το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ - Στα μέσα Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα μέσα Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Ανάσα και χαλάρωση για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα αποτελεί το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, για εργαζόμενους και ανέργους, με την πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων να ανοίγει στα μέσα Ιουνίου.

Και φέτος, το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα επιδότησης διακοπών θα είναι ζωηρό ενώ η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων θα είναι τα 6 βράδια, από 5 που ίσχυε πέρυσι.

Στόχος μας είναι αφενός να δώσουμε τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να πραγματοποιήσουν ευχάριστες διακοπές και αφετέρου να στηρίξουμε τον εσωτερικό τουρισμό. Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι ένα πολύτιμο εργαλείο κοινωνικής, αλλά και οικονομικής πολιτικής, με πολλαπλασιαστικά οφέλη, στηρίζοντας τόσο το εργατικό δυναμικό, όσο και τις επιχειρήσεις, ειδικά στη μεταπανδημική εποχή που διανύουμε. 

Σύμφωνα με τον Μανόλη Αγιομυργιανάκη, θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού από τουριστικά καταλύματα της Κρήτης.

Όπως εκτιμάται, τα VOUCHER Κοινωνικού Τουρισμού που θα διατεθούν φέτος είναι πιθανό να αγγίξουν τον στόχο των 300.000.

«Όσον αφορά στον αριθμό των επιταγών που θα διατεθούν, θα οριστικοποιηθεί στο επόμενο διάστημα, αλλά σίγουρα θα είναι πολύ μεγαλύτερος από τις 140.000 επιταγές που διέθετε ετήσια το πρόγραμμα από το 2013 μέχρι το 2019. Πιστεύω ότι ένας αριθμός που προσεγγίζει τις 300.000 επιταγές θα είναι εφικτό».

Επιπλέον μειώνεται η συμμετοχή των ιδιωτών για διαμονή σε όλα τα ξενοδοχεία ενώ στο φετινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ξεχωριστή θέση θα έχει ο νομός Έβρου καθώς εντάσσεται στο ειδικό πλαίσιο των 10 διανυκτερεύσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News