Ο κορωνοϊός «στραγγαλίζει» την Τέχνη – Στα όρια τους οι άνθρωποι του πολιτισμού

Κρήτη
Ο κορωνοϊός «στραγγαλίζει» την Τέχνη – Στα όρια τους οι άνθρωποι του πολιτισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Κρήτη, εκατοντάδες καλλιτέχνες είναι σε στάση αναμονής

Στα όρια τους έχουν φτάσει οι άνθρωποι του πολιτισμού και του θεάματος. Διανύοντας τον 6ο μήνα του 2ου lockdown κανένα φως δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Οι εξαγγελίες περί επιστροφής «ορισμένων δραστηριοτήτων του πολιτισμού» από τις αρχές Μαΐου, ουδέποτε συγκεκριμενοποιήθηκαν και ως αυτή την ώρα καμία συζήτηση για το πώς θ’ ανάψουν τα φώτα σε σκηνές, θέατρα, συναυλιακούς χώρους και αίθουσες δεν έχει γίνει.  Στη Κρήτη, εκατοντάδες καλλιτέχνες είναι σε στάση αναμονής επιλέγοντας προκειμένου να επιβιώσουν, να δραστηριοποιηθούν σε άλλους κλάδους, με μερικές αχτίνες φωτός να σκορπούν τα σήριαλ που γυρίζονται αυτή την περίοδο στο νησί μας. Την ίδια ώρα δεν κρύβουν τα παράπονά τους οι καλλιτέχνες του τόπου μας για τον τρόπο και τις επιλογές της αυτοδιοίκησης σε ότι αφορά τη στήριξη αυτού του τόσο βάναυσα πληττόμενου κλάδου.

Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν πια οι άνθρωποι του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία την ΕΛΣΤΑΤ,  ο κλάδος εμφανίζεται ως ο πιο βαριά πληττόμενος με την μείωση του κύκλου εργασιών να αγγίζει το εξωφρενικό  88,2%!

Δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό, το θέαμα και τη ψυχαγωγία που επιλέγουν -για το μεροκάματο δηλαδή - να στραφούν σε άλλους κλάδους.

Στο νησί μας, η τοπική αυτοδιοίκηση ανέλαβε πρωτοβουλίες για τη στήριξη του κλάδου. Ωστόσο οι επιλογές της μάλλον αφησαν παραποιούμενους αρκετούς καλλιτέχνες.

Την ίδια ώρα στη Κρήτη αυτή την περίοδο γυρίζονται ή ετοιμάζονται για να γυριστούν κάποια τηλεοπτικά σήριαλ με αρκετούς καλλιτέχνες να σπεύδουν για ένα ρόλο που θα τους εξασφαλίσει κυρίως την επαφή μ’ αυτό που λαχταρά η ψυχή τους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News