Οικονομία Ελλάδα

Εργασιακό νομοσχέδιο: 5νθήμερο και 4ήμερο κατόπιν συμφωνίας

Τα σημεία «κλειδιά» για το ωράριο - «λάστιχο»

Συνεχίζονται οι διαρροές από το υπουργείο Εργασίας για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο έχει θέσει ήδη την κυβέρνηση σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με τους μισθωτούς όλης της χώρας.

Αυτή τη φορά οι διαρροές αφορούν τα σημεία- "κλειδιά" ως προς τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας (όπως κατ' ευφημισμόν ονομάζεται η κατάργηση του 8ωρου).Σύμφωνα με όσα προκύπτουν με βάση πληροφόρηση από αρμόδιους κυβερνητικούς κύκλους που επικαλείται το capital.gr, το πρώτο κεντρικό σημείο είναι πως μεταφέρεται σε ατομικό επίπεδο η συμφωνία για μία διαφορετική διευθέτηση του 8ωρου-5νθήμερου εργασίας (π.χ. 10ωρο για 4 μέρες).


Το δεύτερο είναι πως μία τέτοια ελαστική διευθέτηση του 8ωρου (το οποίο συνεχίζουν να υποστηρίζουν οι ίδιοι αρμόδιοι ότι «δεν καταργείται») θα είναι προαιρετική για τον εργαζόμενο, δηλαδή θα προϋποθέτει τη συγκατάθεσή του. Με δεδομένη βέβαια την εικόνα της αγοράς εργασίας, η σχέση εργοδότη-εργαζόμενου είναι τερατωδώς ετεροβαρής υπέρ του πρώτου, οπότε τα περιθώρια άρνησης σχετικής "παραίνεσης" από τον εργοδότη είναι μηδενικά δίχως σοβαρές... επιπτώσεις.


Το τρίτο σημείο- "κλειδί" είναι πως προς τη διασφάλιση της εφαρμογής μιας τέτοιας συμφωνίας θα ισχύσει και η "ψηφιακή κάρτα εργασίας".


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους: Με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα στον εργαζόμενο «αν το θέλει ο ίδιος, να ρυθμίσει με αίτημά του τις ώρες εργασίας με βάση τις ανάγκες του». Από κυβερνητικής πλευράς τονίζεται πως «οι 5 ημέρες με 8ωρη εργασία θα μπορούν να αντιστοιχούν σε 4 ημέρες με 10ωρη και μία ημέρα ανάπαυσης». Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως «το σύστημα ωφελεί τους εργαζόμενους που επιθυμούν να εργαστούν περισσότερο κάποιες ημέρες, προκειμένου π.χ. να μπορούν να λάβουν άδεια ή να δουλέψουν λιγότερο άλλες ημέρες, ή τους εργαζόμενους που επιθυμούν να δουλέψουν για 4 ημέρες την εβδομάδα». Και αυτό, όπως τονίζεται από κύκλους του υπουργείου Εργασίας, «χωρίς να μειώνονται οι αποδοχές τους, ούτε να αυξάνεται ο μέσος όρος εργασίας, που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβεί τις 5 ημέρες την εβδομάδα και 8 ώρες την ημέρα».


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «θα υπάρχει η δυνατότητα (όχι η υποχρέωση) του εργαζομένου, εάν το ζητήσει ή εάν συμφωνηθεί κάτι τέτοιο από το σωματείο του, να δουλεύει για ένα διάστημα ως και 2 ώρες παραπάνω, με αντίστοιχη μείωση του ωραρίου σε άλλες ημέρες (ή με ανάλογες ημέρες άδειας), ώστε σε ορίζοντα 6μήνου ο μέσος όρος εργασίας να είναι 5 ημέρες την εβδομάδα και 8 ώρες την ημέρα». Αυτό σημαίνει πως πρόκειται για «δυνατότητα (όχι για υποχρέωση) διευθέτησης του χρόνου εργασίας».
Στο ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η "ψηφιακή κάρτα εργασίας", «μέσω της οποίας το ΣΕΠΕ θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο το ωράριο και την τήρησή του», όπως τονίζεται από κύκλους της κυβέρνησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια