Ν. Χαρδαλιάς: Ανοίγει το λιανεμπόριο την ερχόμενη Δευτέρα – Διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα

Κρήτη
Ν. Χαρδαλιάς: Ανοίγει το λιανεμπόριο την ερχόμενη Δευτέρα – Διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για τυχόν αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία πως η κυβέρνηση, ύστερα από εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων, προχωράει σε προσαρμογές σε ορισμένα μέτρα, με δεδομένη την κούραση ενός έτους απέναντι στην πανδημία.

Κεντρική ζήτημα είναι να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις σε σπίτια και εσωτερικούς χώρους.

Τα νεα μέτρα τόνισε δεν επιτρέπουν χαλάρωση, αλλά καλύτερη διαχείριση καθώς έχουμε πρόσθετα όπλα απέναντι στην πανδημία.

Όπως έγινε και με τα κομμωτήρια, τόνισε, οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Από την Δευτέρα 5 Απρίλιου το άνοιγμα του λιανεμπορίου και η λειτουργία του με click in shop  με τη χρήση ειδικού κωδικού στο 13032 άπαξ και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση».

Από το Σάββατο 3 Απριλίου, και μόνο για τα Σαββατοκύριακα ,επιτρέπεται πιλοτικά η διαδημοτική μετακίνηση με τη χρήση του κωδικού 6 για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια.

Η λειτουργία των σχολείων θα επαναξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, με προοπτική να ανοίξουν κάποιες τάξεις στις 12 Απριλίου, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί και το μέτρο των self test.

Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και των πολυκαταστημάτων θα επαναξιολογηθούν επίσης την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για τυχόν αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

Να σημειωθεί πως για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ο κ. Χαρδαλιάς δεν αναφέρθηκε σε διαφοροποιήσεις μεταξύ των επιπέδων επιτήρησης (αυξημένου κινδύνου - «κόκκινο» και πολύ αυξημένου κινδύνου – «βαθύ κόκκινο»), συνεπώς τα μέτρα έχουν οριζόντια ισχύ.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News