Κ. Χατζηδάκης: Κοντά στις 30.000 οι αιτήσεις για τη χορήγηση προκαταβολής σύνταξης

Οικονομία
Κ. Χατζηδάκης: Κοντά στις 30.000 οι αιτήσεις για τη χορήγηση προκαταβολής σύνταξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021

Τις 30.000 προσεγγίζουν, μέχρι στιγμής, οι αιτήσεις για τη χορήγηση προκαταβολής σύνταξης, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη, μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr και, συγκεκριμένα, μέσω του συνδέσμου, καθώς και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του e-EΦΚΑ .

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν μέτρα για την περαιτέρω απλούστευση και επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής συντάξεων με δράσεις σε δύο επίπεδα, ένα καθαρά οργανωτικό και το άλλο νομοθετικό.

Σχετικά με το πρόγραμμα που ανακοίνωσαν το υπουργείο Εργασίας, ο ΟΑΕΔ και η Google, το οποίο προσφέρει σε 3.000 ανέργους έως 29 ετών τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν τέσσερα νέα πιστοποιητικά ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης της Google σε τομείς υψηλής ζήτησης, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα κατάρτισης για ψηφιακές δεξιότητες, που θα συνοδεύεται από ένα πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. «Τέτοια προγράμματα που έχουν τη σφραγίδα κολοσσών, όπως είναι η Google, έχουν μεγάλη αξιοπιστία και ζήτηση στην αγορά. Έχω δώσει κατεύθυνση στον ΟΑΕΔ να απευθυνθούμε και σε άλλους παγκόσμιους κολοσσούς» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News