Άδ. Γεωργιάδης: Όλη μας η προσπάθεια είναι να βρούμε τρόπους να ανοίξει με ασφάλεια η αγορά

Οικονομία
Άδ. Γεωργιάδης: Όλη μας η προσπάθεια είναι να βρούμε τρόπους να ανοίξει με ασφάλεια η αγορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η αγορά είναι πλέον σε κρίσιμο σημείο και ο κόσμος είναι σε σημείο βρασμού»

«Όλη μας η προσπάθεια στο υπουργείο Ανάπτυξης είναι να βρούμε τρόπους να ανοίξει με ασφάλεια η αγορά. Δεν σας κρύβω ότι η παρούσα φάση της πανδημίας, η λεγόμενη βρετανική μετάλλαξη, οι συνεχόμενες πορείες, η επιβάρυνση του συστήματος υγείας σε υπέρμετρο βαθμό, αντικειμενικά δημιουργούν ασφυκτικά εμπόδια. Από την άλλη και η αγορά είναι πλέον σε κρίσιμο σημείο και ο κόσμος είναι σε σημείο βρασμού. Προσπαθούμε να βρούμε τη χρυσή τομή, δεν είναι εύκολη άσκηση. Παραμένω αισιόδοξος ότι θα βρούμε τρόπο να ανοίξουμε» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm 97,8.

Ερωτηθείς για την βάπτιση και την κριτική που ασκήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Εγώ δεν είχα εμπλοκή στην άδεια. Την άδεια την πήρε η οικογένεια, είναι απλοί πολίτες. Μπορείτε να στείλετε τους ρεπόρτερ στην Πολιτική Προστασία και να ρωτήσετε αν υπήρξε υπουργική παρέμβαση για την έκδοση της άδειας. Εγώ δεν ήξερα καν ότι θα πάρουν την άδεια. Όταν πήραν την άδεια και μου είπαν ότι την έχουν, πήγα γιατί με είχαν τιμήσει με την πρόσκληση. Τι σχέση έχει ο υπουργός με την άδεια; Ο νονός βγάζει την άδεια; Οι γονείς έβγαλαν την άδεια. Για όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει προβλέπονται εξαιρέσεις από την Πολιτική Προστασία όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι. Αυτό το εγκρίνει η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας. Δεν το εξέδωσε η υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για να ρωτήσετε εμένα».

«Για τους λόγους θα ρωτήσετε την οικογένεια. Μπορώ εγώ να πω τους οικογενειακούς λόγους στο ραδιόφωνο; Δεν είναι δική μου δουλειά, πρέπει να ρωτήσετε την οικογένεια και την υπηρεσία που εξέδωσε την άδεια. Είχα εγώ οποιαδήποτε εμπλοκή με την έκδοση της άδειας αυτής; Απάντηση, όχι! Δεν είχα καμία σχέση. Όταν πληροφορήθηκα ότι η οικογένεια θα έκανε την βάπτιση και είχαν εξασφαλίσει την άδεια, παρευρέθηκα στην βάπτιση. Και απόδειξη ότι δεν έκανα κάτι παράνομο ότι έκανα ο ίδιος την ανάρτηση» συμπλήρωσε.

«Η άδεια δεν εκδόθηκε λόγω του υπουργού. Η άδεια εξεδόθη από την οικογένεια, η οικογένεια δεν είναι υπουργοί, ούτε είχαν δηλώσει ότι νονός θα είναι ο Γεωργιάδης. Ούτε λέει πουθενά με νονό τον Γεωργιάδη. Ήμασταν έξι άτομα στην βάπτιση. Ήμασταν εγώ, οι γονείς και ο ιερέας σε άδεια εκκλησία. Πάντα ανακοινώνω αυτά που κάνω. Δεν έκανα κάτι παράνομο για να το κρύψω. Έχω λόγο να αποκρύψω κάτι που έκανα νόμιμα;» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε ερώτηση αν έχουν υπάρξει κι άλλες ειδικές άδειες, ανέφερε ότι «από ότι πληροφορήθηκα και εγώ τώρα, έχουν υπάρξει κι άλλες. Δεν ήταν μόνο αυτή».

«Όλα αυτά τα λέω για τον κόσμο, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν ήθελα να μιλάω με ΣΥΡΙΖαιϊκή διάλεκτο, θα τους έκανα το ερώτημα: αν έπαιρνα μια κολυμπήθρα και πήγαινα σε μια διαδήλωση υπέρ του Κουφοντίνα και έκανα τα βαπτίσια μέσα στη διαδήλωση, θα επιτρεπόταν; Γιατί εδώ θα τρελαθούμε στο τέλος. Ποια είναι η βάση της απαγόρευσης των βαπτίσεων στις βαθιά κόκκινες περιοχές; Είναι οι λόγοι δημόσιας υγείας. Πώς μπορεί να ανησυχεί κάποιος για τη διάδοση του κορωνοϊού σε μια εκκλησία με έξι άτομα αλλά ταυτόχρονα να καλεί σε συγκέντρωση υπέρ του Κουφοντίνα, κατά της αστυνομικής βίας, υπέρ του Τσίπρα ή οτιδήποτε άλλο; Μπορείς να κολλάς στο ένα αλλά όχι στο άλλο; Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υποστηρίζει ταυτόχρονα και τα δύο; Στέκει αυτό το επιχείρημα;» τόνισε.

«Όλα έγιναν νόμιμα. Αν μπορούσα να πληρώσω πρόστιμο θα προτιμούσα να το πληρώσω, αλλά δεν μπορώ γιατί επικοινωνώντας με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας μου είπαν είστε νόμιμος» υπογράμμισε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News