Επιδότηση 5.000 ευρώ για e-shop: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Κρήτη

Κρήτη
Επιδότηση 5.000 ευρώ για e-shop: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και τις 24 Μαρτίου θα έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν έως 5.000 ευρώ

Να φτιάξουν την ηλεκτρονική εκδοχή των καταστημάτων τους έχουν οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες στο χώρο του λιανικού εμπορίου, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης για ανάπτυξη και αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εμπορίου με 5.000 ευρώ.

Οι υποβολές αιτήσεων ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τι  24 Μαρτίου και σε αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.

Σε κάθε επιχείρηση θα αποδίδεται συνολική́ επιχορήγηση έως 5.000 ευρώ για την απόκτηση εξοπλισμού́ πληροφορικής και την υλοποίηση άυλων ενεργειών με σκοπό́ την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού́ καταστήματος. Εφόσον η επιχείρηση διέθετε ήδη ηλεκτρονικό́ κατάστημα πριν τις 18/3/2020, τότε αυτό́ δύναται να αναβαθμιστεί́ με δικαιούμενη επιχορήγηση έως του ποσού́ των 1.500 ευρώ.

Ότι οι συνθήκες απαιτούν εκσυγχρονισμό ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου που διευκρίνισε ότι θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους μικρομεσαίους εμπόρους, χωρίς αυτό να σημαίνει όπως τόνισε ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Εκτός δράσης μένουν  οι επιχειρήσεις που εντάσσονται σε ήδη οργανωμένο δίκτυο διανομής προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών όπως  franchising, ή το λεγόμενο Shop in shop και τα δίκτυα πρακτόρευσης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα

80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 31,46 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας. Τα 15,515 εκατ. ευρώ θα τα μοιραστούν οι περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιόνιων Νήσων, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης. Η Αττική θα λάβει τα 25,042 εκατ. ευρώ, η Στερεά Ελλάδα 3,542 εκατ. ευρώ, και 4,438 εκατ. ευρώ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Φωτογραφία: Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News