Οικονομία Ελλάδα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Τα χρήματα που έχουν δοθεί στις επιχειρήσεις – Τα ποσά για την Κρήτη

Μέσω των πέντε κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Ενισχύσεις συνολικού ύψους 6,8 δισ. ευρώ έχουν δοθεί σε 544.591 επαγγελματίες και επιχειρήσεις μέσω των πέντε κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τα αναλυτικά στοιχεία για την κατανομή των ποσών ανά Δ.Ο.Υ σε όλη την Ελλάδα.

Τα ποσά που αφορούν την Κρήτη:

  • Στο Ηράκλειο 19.611 επαγγελματίες - επιχειρήσεις με το ποσό των 300.483.383 ευρώ
  • Στον Άγιο Νικόλαο 5.553 επαγγελματίες - επιχειρήσεις με το ποσό των 57.491.996 ευρώ
  • Στο Ρέθυμνο 7.721 επαγγελματίες - επιχειρήσεις με το ποσό των 102.759.813 ευρώ
  • Στα Χανιά 11.482 επαγγελματίες - επιχειρήσεις με το ποσό των 187.621.500 ευρώ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών είναι η εξής:

«Το Υπουργείο Οικονομικών, για λόγους ενημέρωσης και πλήρους διαφάνειας, κοινοποιεί αναλυτικά στοιχεία που αφορούν τους 5 πρώτους κύκλους του χρηματοδοτικού εργαλείου στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ειδικότερα, στα στοιχεία που παρατίθενται, αποτυπώνονται αναλυτικά, ανά Δ.Ο.Υ., το ύψος των χρηματοδοτήσεων που έχουν χορηγηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων οι οποίοι τις έλαβαν, σε κάθε κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ξεχωριστά, αλλά και αθροιστικά στους 5 πρώτους κύκλους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, από το επιτυχημένο αυτό εργαλείο, μέχρι σήμερα έχουν ενισχυθεί με 6,8 δισ. ευρώ συνολικά 544.591 μοναδιαίοι Α.Φ.Μ., που αντιστοιχούν κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η Κυβέρνηση, αξιοποιώντας, με τον βέλτιστο τρόπο, τα εγχώρια και ευρωπαϊκά διαθέσιμα εργαλεία και πόρους, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών και ταμειακών δυνατοτήτων της χώρας, στηρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας ώστε να ξεπεράσει την πρωτοφανή αυτή δοκιμασία με τις ελάχιστες δυνατές συνέπειες».

Επισυνάπτεται ο αναλυτικός πίνακας με τα ποσά ανά ΔΟΥ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια