default-image

Πληρώνεται η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 - Τα κατώτατα όρια ανά επιχείρηση

Οικονομία
Πληρώνεται η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 - Τα κατώτατα όρια ανά επιχείρηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διαθέσιμη χρηματοδότηση ανέρχεται στα 1,5 δισ. ευρώ

Ξεκινούν οι πληρωμές στις επιχειρήσεις - δικαιούχους από τον 5ο κύκλο του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου. Η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «mybusinessupport» άνοιξε από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και οι επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 έως την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ethnos.gr για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή (εστίαση, γυμναστήρια, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, αθλητισμού κ.λπ.), προβλέπονται αυξημένα κατώτατα όρια ενίσχυσης, ύψους 2.000 ευρώ, εάν η επιχείρηση απασχολεί έναν έως πέντε εργαζομένους, και 4.000 ευρώ εάν απασχολεί άνω των πέντε εργαζομένων. Για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, το κατώτατο όριο ενίσχυσης ορίζεται σε 1.000 ευρώ.

Το ανώτατο όριο ενίσχυσης ανέρχεται στις 100.000 ευρώ, ανάλογα με την πτώση τζίρου που παρουσιάζει η επιχείρηση κατά τους μήνες Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο του 2020, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του προηγούμενου έτους.

Συνολικά, η διαθέσιμη χρηματοδότηση από τον εν εξελίξει 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ανέρχεται στα 1,5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News