Οι χαμηλοσυνταξιούχοι περνάνε φτωχικά και αυτές τις γιορτές

Οικονομία
Οι χαμηλοσυνταξιούχοι περνάνε φτωχικά και αυτές τις γιορτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δέσμευση για την μη κατάργηση των αντισταθμιστικών του ΕΚΑΣ, διαφορετικά χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα ήταν αναγκασμένοι να πληρώνουν μόνοι τους τη συμμετοχή τους για τα φάρμακά τους

Πολλές είναι οι κατηγορίες συμπολιτών μας που στην εποχή της πανδημίας ζούνε εξαιρετικά δύσκολα και φτωχικά. Υπάρχουν κάποιοι που ωστόσο ζουν έτσι... πολύ πριν την πανδημία.

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που έχουν δει τις ήδη πενιχρές συντάξεις τους να μειώνονται συνεχώς την τελευταία δεκαετία, προσπαθούν να αντεπεξέλθουν σε συνθήκες πανδημίας και ταυτόχρονα να στηρίξουν και τις ίδιες τις οικογένειές τους.

Τις τελευταίες ημέρες είχε “χτυπήσει κόκκινο” η ανησυχία πως έρχεται το τέλος των αντισταθμιστικών του ΕΚΑΣ από σήμερα και χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα ήταν αναγκασμένοι να πληρώνουν μόνοι τους τη συμμετοχή τους για τα φάρμακά τους.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook διαβεβαιώνει πως θα ληφθεί έγκαιρα μέριμνα...

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή. Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020. Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News