Παπαθανάσης: Με ποια σειρά θα ανοίξουν τα καταστήματα – Θα αλλάξει το ωράριο

Οικονομία
Παπαθανάσης: Με ποια σειρά θα ανοίξουν τα καταστήματα – Θα αλλάξει το ωράριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν ξανά «πράσινες» και «κόκκινες» περιοχές

Για την σειρά με την οποία θα ξεκινήσει το άνοιγμα της αγοράς, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, τόνισε πως κομμωτήρια και κουρεία έχουν προτεραιότητα στο άνοιγμα.

«Δεν είναι απλά τα πράγματα και θέλει μεγάλη προσοχή. Οι επιστήμονες μελετούν το ιικό φορτίο και ό,τι είναι να ανοίξει θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή και θα ληφθεί υπόψιν η κινητικότητα που δημιουργεί. Και αναφέρομαι σε κομμωτήρια, μικρά καταστήματα αλλά και βιβλιοπωλεία. Ό,τι είναι να ανοίξει θα έχει μικρή κινητικότητα. Τα κομμωτήρια και τα κουρεία έχουν μια προτεραιότητα».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως τα sms είπε ότι θα παραμείνουν και όσον αφορά στο ωράριο είπε ότι όταν ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα θα υπάρχει μια παράταση του ωραρίου για να φτάνει ο κόσμος σπίτι του.

«Όταν θα έχουμε καταστήματα υπερτοπικού χαρακτήρα θα δίνεται ένα μεγαλύτερο διάστημα για να μπορέσουν να επιστρέψουν σπίτι τους. Τη νύχτα θα είμαστε κλειστά», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν «πράσινες» περιοχές, με λιγότερα κρούσματα δηλαδή στις οποίες θα ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες.

«Σε περιοχές που είναι πράσινες είναι πιο εύκολο να ανοίξουν οι δραστηριότητες. Το δύσκολο είναι στις κόκκινες και τις πορτοκαλί περιοχές», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμα ότι τα μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης είναι έτοιμα και όταν δοθεί το πράσινο φως από τους επιστήμονες ο πρωθυπουργός θα λάβει την τελική απόφαση. 

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News