Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ: Πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή σε ανέργους

Οικονομία
Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ: Πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή σε ανέργους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

45.000 μακροχρόνια άνεργους θα λάβουν το εφάπαξ επίδομα

Σταδιακά το Δεκέμβριο θα γίνονται οι πληρωμές των 400 ευρώ ανάλογα με την ροή των ηλεκτρονικών δηλώσεων των μακροχρόνια ανέργων. Η ηλεκτρονική διαδικασία επιβεβαίωσης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ ξεκίνησε στις 27/11 και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59.

Σε 45.000 μακροχρόνια άνεργους εξοφλείται τις επόμενες ώρες το εφάπαξ, έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ. Είναι οι πρώτοι που ολοκλήρωσαν από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου έως και το πρωί της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου την επιβεβαίωση του ΙΒΑΝ τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ με την προβλεπόμενη διαδικασία. Η εντολή για την πληρωμή έφυγε ήδη χθες από τον ΟΑΕΔ, αλλά μέχρι την πίστωση των ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μεσολαβούν 2 – 3 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η επόμενη προγραμματισμένη πίστωση είναι την ερχόμενη Παρασκευή όταν και θα εξοφληθούν όλοι όσοι σπεύσουν να ολοκληρώσουν εγκαίρως την ηλεκτρονική διαδικασία της επιβεβαίωσης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ. Αξίζει να αναφερθεί πως μέχρι χθες το απόγευμα 55.000 μακροχρόνια άνεργοι είχαν ήδη ολοκληρώσει την διαδικασία. Οι δικαιούχοι είναι συνολικά 130.000.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση:

Συγκεκριμένα η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους

«Η καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, γίνεται μετά την καταχώριση IBAN και κατόπιν ελέγχου και έγκρισης από τον ΟΑΕΔ. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα», δηλώνει ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Στέλιος Πρωτοψάλτης.

Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Την έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων, ύψους 400 ευρώ, δικαιούνται 130.000 μακροχρόνια άνεργοι που:

  • δεν επιδοτούνται, δεν εισπράττουν δηλαδή το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας ύψους 200€
  • είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου
  • απέκτησαν ή αποκτούν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου - δηλαδή ξεπέρασαν ή ξεπερνούν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας στον ΟΑΕΔ - κατά το διάστημα από την 1 Μαρτίου έως και τις 25 Νοέμβριου 2020. Οι άνεργοι που είχαν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες συνεχόμενης ανεργίας πριν από την 1η Μαρτίου του 2020 δεν δικαιούνται το επίδομα
  • δεν έλαβαν την άνοιξη την αντίστοιχη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της άνοιξης που ήταν επίσης 400 ευρώ. Προσοχή, όσοι έλαβαν την άνοιξη το 400άρι εξαιρούνται τώρα από την νέα ενίσχυση.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News