Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο4: Πιστώθηκαν 700,3 εκατ. στους δικαιούχους

Οικονομία
Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο4: Πιστώθηκαν 700,3 εκατ. στους δικαιούχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους λογαριασμούς 143.169 δικαιούχους

"Πιστώθηκε σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 143.169 δικαιούχων του 4ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής, ποσό ύψους 700,3 εκατ. ευρώ" αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, ο οποίος επισημαίνει ότι "σε λιγότερο από μία εβδομάδα από την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει τη χρηματοδότηση, ανέρχεται σε 222.173, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση ενίσχυση ύψους 1,12 δισ.  ευρώ".

"Αποδεικνύεται έτσι, έμπρακτα, ότι η κυβέρνηση στηρίζει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τις επιχειρήσεις, προκειμένου αυτές να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και να ανακάμψουν, όσο γίνεται πιο γρήγορα" σημειώνει ο υπουργός στη δήλωσή του.

Η στήριξη αυτή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που επικαλείται ο υπουργός Οικονομικών, αφορά κατά κύριο λόγο πολύ μικρές, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως είναι, ενδεικτικά, καφετέριες, ταξί, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, καφενεία, σχολικά κυλικεία, αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, καταστήματα λιανικού εμπορίου, κομμωτήρια, καθώς και δικηγόρους, λογιστές, και φροντιστήρια. Συγκεκριμένα, οι 10 ΚΑΔ με τον μεγαλύτερο αριθμό ωφελουμένων από τον τέταρτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής μέχρι σήμερα, έχουν ως εξής:

Υπηρεσίες που παρέχονται από καφετερία: 5.605 ωφελούμενοι.

Υπηρεσίες ταξί ή αγοραίων, με οδηγό ιδιόκτητη: 4.644 ωφελούμενοι.

Υπηρεσίες παροχής γευμάτων με πλήρη εξυπηρέτηση εστιατορίου: 3.750 ωφελούμενοι.

Νομικές υπηρεσίες (δικηγόρου): 3.575 ωφελούμενοι.

Υπηρεσίες παροχής γευμάτων από ψητοπωλεία: 3.569 ωφελούμενοι.

Υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο/ταβέρνα: 3.519 ωφελούμενοι.

Υπηρεσίες που παρέχονται από καφέ-μπαρ: 3.445 ωφελούμενοι.

Υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο: 3.310 ωφελούμενοι.

Υπηρεσίες ενοικίασης επιπλωμένων δωματίων ή διαμερισμάτων: 2.991 ωφελούμενοι.

Λιανικό εμπόριο ειδών ιματισμού: 2.739 ωφελούμενοι.

"Σε ό,τι αφορά στη γεωγραφική κατανομή της χρηματοδότησης, η κάλυψη είναι πανελλαδική, αλλά στοχευμένη, ώστε το μεγαλύτερο κομμάτι της κατευθύνεται σε γεωγραφικές περιοχές που επλήγησαν εντονότερα από τον κορονοϊό" παρατηρεί ο υπουργός. 

"Συγκεκριμένα, εάν εξαιρέσουμε την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι περιοχές στις οποίες έχουν διατεθεί τα υψηλότερα ποσά χρηματοδοτικής ενίσχυσης είναι η Κρήτη με 99,6 εκατ. ευρώ, οι Κυκλάδες με 58,7 εκατ. ευρώ, τα Επτάνησα με 56 εκατ. ευρώ, και τα Δωδεκάνησα με 50,1 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στον μέγιστο δυνατό βαθμό, στις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας, δρώντας έγκαιρα, συστηματικά και με κοινωνική δικαιοσύνη" καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News