Σούπερ μάρκετ: Το... κρύο έφερε αλλαγές σε όσα επιτρέπεται να πωλούν

Οικονομία
Σούπερ μάρκετ: Το... κρύο έφερε αλλαγές σε όσα επιτρέπεται να πωλούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι επιτρέπεται μετά τις αλλαγές;  

Αλλαγές στις κατηγορίες των προϊόντων που θα πωλούν τα σούπερ-μάρκετ επιφέρει η αλλαγή του καιρού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε πως, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, τα σούπερ-μάρκετ θα μπορούν να πωλούν προϊόντα που προστατεύουν από το κρύο, σημειώνοντας πως η άδεια θα δοθεί κατ’ εξαίρεση προκειμένου οι πολίτες να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Μιλώντας στο Blue Sky, ανέφερε ότι λόγω της πρόβλεψης της ΕΜΥ για ψύχος τις επόμενες ημέρες θα δοθεί κατ’ εξαίρεση η άδεια να πωλούνται προϊόντα στα σούπερ-μάρκετ που προστατεύουν από το κρύο. «Θα βγει σε ΦΕΚ, ενόψει του επερχόμενου ψύχους που έχει προβλέψει η ΕΜΥ για τις επόμενες τρεις μέρες, και θα επιτρέψουμε να πωλούν κουβέρτες, παντόφλες, θερμαντικά σώματα κ.ά. Δε θα αφήσουμε τον κόσμο να κρυώνει», ανέφερε. Ο ίδιος προανήγγειλε τροπολογία με την οποία θεσπίζεται ότι το μικτό κέρδος σε ένα προϊόν δεν μπορεί να υπερβαίνει εκείνο το οποίο είχε ένα κατάστημα πριν από την εφαρμογή του lockdown.

Η εν λόγω τροπολογία θα κατατεθεί στο σχέδιο νόμου για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «οι καταναλωτές θα πρέπει να ξέρουν ότι παρακολουθούμε συνεχώς της τιμές στην αγορά» και με την ψήφιση της τροπολογίας αυτής «θα έχουμε εκείνο το εργαλείο προκειμένου να επιβάλουμε πρόστιμο σε όποιον προσπαθήσει να κερδοσκοπήσει με ανατιμήσεις σε προϊόντα».

Ο υπουργός έστειλε μήνυμα στον επιχειρηματικό κόσμο πως «δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να νομίζει ότι θα παίξει με τη συμφορά του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός περνάει μια συμφορά, όπως και όλη η ανθρωπότητα, και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε».

(Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News