Επίδομα 800 ευρώ: Δείτε πότε θα καταβληθεί σε όσους μπαίνουν σε αναστολή

Οικονομία
Επίδομα 800 ευρώ: Δείτε πότε θα καταβληθεί σε όσους μπαίνουν σε αναστολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 27 Νοεμβρίου και στις 11 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι πληρωμές για όσους μπουν σε αναστολή των συμβάσεων εργασίας τους τον Νοέμβριο

Η υποβολή των αναστολών συμβάσεων εργασίας Νοεμβρίου ξεκίνησε και η προθεσμία για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τους που έχουν κλείσει λήγει στις 24 Νοεμβρίου ενώ για τις πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και των εργαζομένων τους λήγει στις 7 Δεκεμβρίου.

Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ θα γίνει για τους εργαζόμενους που έκλεισε η επιχείρηση με κρατική εντολή στις 27 Νοεμβρίου ενώ γι' αυτές που έχουν πληγεί βάσει ΚΑΔ στις 11 Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr μόνο εάν η σύμβαση εργασίας τους τίθεται για πρώτη φορά σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.

Δηλαδή αν ένας εργαζόμενος ήταν σε αναστολή τον Απρίλιο και τώρα εργάζεται σε άλλο εργοδότη, δεν χρειάζεται να υποβάλλει εκ νέου δήλωση για την νέα αναστολή του Νοεμβρίου. Ειδικά για τον Νοέμβριο, η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα δηλωθούν σε αναστολή, θα υπολογισθούν αναλογικά με τις ημερολογιακές ημέρες της αναστολής επί του ποσού των 800 ευρώ, αντί των 534 ευρώ.

Το μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News