Οικονομία Ελλάδα

Επιστροφή αναδρομικών & στους συνταξιούχους του Δημοσίου - Κατατέθηκε τροπολογία

Τροπολογία στη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής από την κυβέρνηση για την επιστροφή αναδρομικών και στους συνταξιούχους του Δημοσίου - πέραν του ιδιωτικού τομέα

Στη Βουλή έφτασε αργά το βράδυ της Παρασκευής (02.10.2020) η τροπολογία για τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Δεν θα δεσμεύονται και δεν θα συμψηφίζονται, όπως είχε προαναγγελθεί από τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Η τροπολογία, όπως μεταδίδει το newsit.gr, για τα αναδρομικά των συνταξιούχων κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την «καταπολέμηση μαύρου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, είχε ανακοινώσει ότι τα αναδρομικά δεν θα δεσμεύονται και δεν θα συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση, το δημόσιο, τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες.

Το ύψος των αναδρομικών που θα είναι ακατάσχετα ανέρχονται σε περίπου 2 δισ. ευρώ και θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων εντός Οκτωβρίου.

Μάλιστα, η τροπολογία προβλέπει - κατά αντιστοιχία του ιδιωτικού τομέα - την καταβολή 500 εκατ. ευρώ σε συνταξιούχους του δημοσίου.

Η τροπολογία ΕΔΩ  ή εδώ: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια