Βρούτσης: Σκέψεις για παράταση των «534» μέχρι το τέλος του 2020

Οικονομία
Βρούτσης: Σκέψεις για παράταση των «534» μέχρι το τέλος του 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νωρίτερα φέτος το Δώρο Χριστουγέννων

Παρεμβάσεις στην οικονομία για τους πληγέντες από την πανδημία, θα περιλαμβάνει νομοσχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Η καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ συνεχίζεται μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, σε εργαζομένους οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και η παράταση του επιδόματος αυτού μέχρι το τέλος του 2020, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», που αφορά την επιδότηση έως 60% του μισθού των εργαζομένων, συνεχίζεται μέχρι το τέλος του χρόνου. «Το πρόγραμμα ήρθε για να μείνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμα και στο δώρο Χριστουγέννων, λέγοντας ότι η πολιτεία θα αναλάβει το κόστος για το χρονικό διάστημα που δεν εργάστηκαν οι εργαζόμενοι, με τα χρήματα που θα καταβληθούν να έχουν ήδη εξασφαλιστεί. «Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους εργαζόμενους. Το δώρο των Χριστουγέννων θα πληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου» ανέφερε.

Σχετικά με το δώρο του Πάσχα, ο κ. Βρούτσης είπε πως θα καταβληθεί σε όσους δεν το έχουν λάβει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News