Δώρο Πάσχα: Πότε πληρώνεται από την Κυβέρνηση

Οικονομία
Δώρο Πάσχα: Πότε πληρώνεται από την Κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνιούν για την πληρωμή του Δώρου Πάσχα οι εργαζόμενοι

Αγωνία επικρατεί στους εργαζόμενους για την πληρωμή του Δώρου Πάσχα από την Κυβέρνηση, αφού, ενώ «μπαίνει» ο Σεπτέμβριος, τα χρήματα δεν έχουν μπει, ακόμη, στους λογαριασμούς τους.

Από ότι φαίνεται, βέβαια, το φετινό Δώρο Πάσχα θα δοθεί… το φθινόπωρο, αφού, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, οι πληρωμές του Δώρου Πάσχα θα έχουν πραγματοποιηθεί έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Όπως τόνισε ο ίδιος στην ΕΡΤ, δεν θα δοθεί δώρο Πάσχα που δεν θα αντιστοιχεί στο μισθό που είναι δηλωμένος στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

«Δεν πρόκειται να δοθούν τα λεφτά που εντοπίσαμε. Εάν δεν γίνονταν οι διασταυρώσεις, μπορεί και να τα δίναμε», ανέφερε ο υπουργός.

Πάνω από 100 επιχειρήσεις οι οποίες ζητούσαν ποσά πολλαπλάσια του πραγματικού μισθού των υπαλλήλων, που είχαν μπει σε αναστολή σύμβασης λόγω κορωνοϊού. Οι περισσότερες προέρχονται από τους κλάδους της εστίασης, των μεταφορών και των εμπορικών καταστημάτων.

Εργαζόμενος ζητούσε… 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Η πλέον κραυγαλέα υπόθεση που αποκαλύφθηκε στη διάρκεια των ελέγχων αφορά ατομική επιχείρηση που ζήτησε για έναν εργαζόμενο επιδότηση Δώρου Πάσχα 1.742.000 ευρώ, όταν ο μισθός του ήταν περίπου 1.160 ευρώ.

Αρκετές ακόμα επιχειρήσεις έχουν αιτηθεί εξωφρενικά ποσά για επιδότηση Δώρου Πάσχα μόλις ενός εργαζομένου, όπως, για παράδειγμα 1,4 εκατ. ευρώ, 953.000 ευρώ, 912.000 ευρώ, 846.000 ευρώ, 517.000 ευρώ, 330.000 ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι είναι πολλοί οι εργοδότες οι οποίοι ζήτησαν από το κράτος να πληρωθούν ποσά που έφταναν μέχρι και 1,7 εκατ. ευρώ, για Δώρο Πάσχα εργαζομένων που αντιστοιχούσε σε πραγματική εργασία. «Προφανώς, είπε, κάποιοι θεώρησαν ίσως, επειδή αποφασίζουμε γρήγορα, ότι ίσως να μην ελεγχθούν και εξήγησε ότι ακριβώς επειδή γίνονται έλεγχοι και διασταυρώσεις υπήρξε καθυστέρηση.

Πηγή: ert.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News