Οικονομία Ελλάδα

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Άνοιξε η πλατφόρμα για τον 2ο γύρο - Μέχρι πότε υποβάλλουν οι αιτήσεις

Πάνω από 100.000 δικαιούχοι του δεύτερου γύρου της επιστρεπτέας προκαταβολής 2 μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να πάρουν τα χρήματα.

Άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας, στο ΜyBusinessSupport η πλατφόρμα, στην οποία πάνω από 100.000 δικαιούχοι του δεύτερου γύρου της επιστρεπτέας προκαταβολής 2 μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να πάρουν τα χρήματα.

Η προθεσμία είναι έως τις 15 Ιουλίου.

Το ελάχιστο ποσό που μπορούν να εισπράξουν είναι:

- 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις οι οποίες δεν απασχολούν προσωπικό

- έως 4.000 ευρώ όσοι απασχολούν από 1 έως 5 εργαζόμενους

- έως 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6-20 εργαζόμενους

- έως 15.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 21-50 εργαζόμενους

- έως 30.000 ευρώ για επιχειρήσεις με περισσότερους από 50 εργαζόμενους.

Όσοι δικαιούχοι είχαν λάβει χρήματα από τον πρώτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής και περιλαμβάνονται στους δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής 2, θα αφαιρεθεί το ποσό που ήδη έλαβαν από τον πρώτο κύκλο. Η ελάχιστη ενίσχυση δεν μπορεί να είναι κάτω από 2.000 ευρώ.

Βασικός στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι οι εκταμιεύσεις να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα και να έχουν ολοκληρωθεί το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr τον Αύγουστο θα υπάρξει και νέος τρίτος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους ακόμα 1 δισ. ευρώ με βάση τον τζίρο για τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο, σύμφωνα και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια