Οικονομία Ελλάδα

ZARA - H&M: Μεταφέρουν μέρος της παραγωγής τους στην Ελλάδα;

Νέα «κίνηση» από το Zara και το H&M στη χώρα μας

Το ενδεχόμενο να μεταφέρουν μέρος της παραγωγικής τους δραστηριότητας συνεργαζόμενες με ελληνικές εταιρείες εξετάζουν οι δύο κολοσσοί Zara του ισπανικού όμιλου Inditex, και η σουηδική Η&Μ.

Σε μια προσπάθεια να συνέλθουν από το χτύπημα που δέχθηκαν από τον κορωνοϊό οι δύο εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν στη χώρα μας, καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέρος της παραγωγικής τους δραστηριότητας.

«Το ενδιαφέρον είναι έντονο και έχει να κάνει με την μεταφορά μέρους της παραγωγής των εταιρειών αυτών στην Ελλάδα», έχει δηλώσει ο Θεόφιλος Ασλανίδης, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Φαίνεται πως τόσο η Inditex όσο και η Η&Μ θέλουν να μεταφέρουν την παραγωγική τους δραστηριότητα πιο κοντά στις γεωγραφικές περιοχές που αποτελούν «φιλέτο» για τις ίδιες, όπως είναι οι αγορές των ευρωπαϊκών χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν με ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ την ίδια στιγμή αντίστοιχες συζητήσεις γίνονται με επιχειρήσεις του χώρου της ένδυσης σε χώρες όπως η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία και η Τουρκία.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια