Οικονομία Ελλάδα

Eπίδομα 534 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους που δεν το έλαβαν

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας για την ημερομηνία καταβολής

Παράπονα και προβλήματα προκάλεσαν τα μειωμένα ποσά που καταβλήθηκαν στους δικαιούχους του επιδόματος των 534 ευρώ, ενώ κάποιοι δεν έλαβαν καν χρήματα, με τον υπουργό να υπόσχεται πληρωμή σύντομα. Μέχρι και την επόμενη Παρασκευή θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ του Μαΐου όσοι δικαιούχοι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή εργασίας λόγω της κρίσης του κορωνοϊού και δεν το έλαβαν.

Όπως ανέφερε σύμφωνα με το ethnos.gr ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», αναφορικά με την πληρωμή του επιδόματος στους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή τον Μάιο, περίπου 526.000 εργαζόμενοι έχουν ήδη λάβει το επίδομα στην αναλογική βάση του χρόνου που ήταν σε αναστολή τον Μάιο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι 7.000 από τους 526.000 δεν έλαβαν τα χρήματα.

Όπως εξήγησε, αυτό συνέβη εξ υπαιτιότητας κατά βάση του εργοδότη τους - στη συντριπτική πλειονότητα - που έδωσαν λάθος στοιχεία. «Υπήρχαν βέβαια και περιπτώσεις με λάθος στοιχεία και από τους εργαζόμενους» συμπλήρωσε ο κ. Βρούτσης, ξεκαθαρίζοντας ότι, μέχρι την επόμενη Παρασκευή, θα καταβληθούν και σε αυτούς τα χρήματα που δικαιούνται.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια