Οικονομία Ελλάδα

Nέες ανακοινώσεις για την Οικονομία από τον Πρωθυπουργό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει νέα μεγάλη παρέμβαση της Κυβέρνησης

Μια νέα μεγάλη παρέμβαση της Κυβέρνησης στον τομέα της Οικονομίας, πρόκειται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εντός των επόμενων ημερών.

Οι εν λόγω ανακοινώσεις πρόκειται να γίνουν τη μεθεπόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το ethnos.gr και αφορούν σε μία ολοκληρωμένη παρέμβαση υπέρ της πραγματικής Οικονομίας και στην κατεύθυνση της προστασίας των εργαζομένων και της στήριξης των επιχειρήσεων. Κεντρικός στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η επικαιροποίηση του σχεδίου – γέφυρα, ύψους 24 δισ. ευρώ, που περιέγραψε ο ίδιος και εξειδίκευσαν ακολούθως οι Χ. Σταικούρας, Α. Γεωργιάδης, Γ. Βρούτσης και Χ. Θεοχάρης.

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν πως η κυβέρνηση επιλέγει την τακτική της αμέσου δράσεως, καθώς, όπως εξηγούν, το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον επιτρέπει μία τέτοιου είδους πρωτοβουλία. Όπως δήλωσε, εξάλλου, προ ημερών, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, «με βάση τους πρόδρομους δείκτες, που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών, η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι χαμηλότερη, από άλλες χώρες».

Συγκεκριμένα, κυβερνητικοί παράγοντες παραπέμπουν στο γενναιόδωρο ευρωπαϊκό οικονομικό πακέτο, αλλά και στον φθηνό δανεισμό, ενώ επιμένουν πως τα ταμειακά διαθέσιμα ενισχύονται οσονούπω οριοθετώντας κατ’ ουσίαν τα δημοσιονομικά περιθώρια, εντός των οποίων τοποθετείται η νέα κυβερνητική πρωτοβουλία. Μεταξύ των δράσεων που θα ανακοινωθούν περιλαμβάνονται και διευκολύνσεις, αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού.

Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος, εξάλλου, πιθανώς την Πέμπτη, αναμένονται ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που αφορούν στην έναρξη της τουριστικής κίνησης από τις 15 Ιουνίου. Μολονότι, οι τελευταίες λεπτομέρειες αναμένεται να οριστικοποιηθούν αύριο Τρίτη σε σύσκεψη, που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προσδιορίσει επ’ ακριβώς τη γενικότερη στρατηγική σε ό,τι αφορά στη διενέργεια των δειγματοληπτικών ελέγχων, που θα γίνονται στις πύλες εισόδου της χώρας.

Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν πως αναμένεται να αποσαφηνισθεί ο αριθμός, το πότε και το πώς θα διενεργούνται τα τεστ, που θα είναι δύο ειδών: τα μοριακά, που γίνονται έως και σήμερα και τα rapid tests, καθώς ορισμένα εξ αυτών πλέον παρουσιάζουν αξιοπιστία άνω του 95%. Επιπλέον, αναμένεται να παρουσιασθεί το συνολικό και οριζόντιο σχέδιο ενίσχυσης των υγειονομικών δομών στα νησιά, που αφορά τόσο σε επιπρόσθετες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, όσο και σε βελτίωση, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, των υφιστάμενων δομών. Επιπλέον, πρόκειται να περιγραφούν με πάσα λεπτομέρεια τα ακριβή βήματα, που θα ακολουθηθούν, εφόσον εντοπισθεί κρούσμα του κορωνοϊού σε κάποιο νησί, αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα αποφασιστεί είτε επί τόπου καραντίνα είτε διακομιδή σε νοσοκομείο μεγάλου αστικού κέντρου.

Πηγή: ethnos.gr

Φωτογραφία: intime.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια