Η μεγαλύτερη δράση για τις Startup στην Ελλάδα ξεκίνησε σήμερα!

Κρήτη
Η μεγαλύτερη δράση για τις Startup στην Ελλάδα ξεκίνησε σήμερα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη συμμετέχει για πέμπτη χρονιά και λόγω υγειονομικής κρίσης αυτή τη φορά online

Η Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας  Startup Greece Week επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά, αυτή τη φορά λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, 100% online! Στη δράση συμμετέχουν 10 πόλεις: Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Τρίπολη, Ρόδος, Ξάνθη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Πάτρα

Στόχος του StartUp Greece Week είναι η ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα! Με τη συμμετοχή σου στο Startup Greece Week από σήμερα μέχρι τις 10 Μαΐου, η εβδομάδα θα έχεις την ευκαιρία:

  1. να γνωρίσεις επιτυχημένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και startuppers που θα επικοινωνήσουν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τον χώρο του επιχειρείν
  2. να δικτυωθείς και να διευρύνεις τις επαφές σου εντός της επιχειρηματικής κοινότητας,
  3. να παρακολουθήσεις τα 20 ενδιαφέροντα Workshops με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων σου. * ΠΡΟΣΟΧΗ.  Δήλωσε συμμετοχή για να παρακολουθήσεις κάποιο από τα θεματικά Workshops της εβδομάδας ΕΔΩ(Μην ξεχνάτε ότι οι διαθέσιμες θέσεις για τα workshops είναι περιορισμένες! )
  4. να παρακολουθήσεις τα 10 θεματικά πάνελ των πόλεων που συμμετέχουν / City sessions
  5. να παρακολουθήσεις τα ειδικά θεματικά πάνελ / Industry Specific Sessions στις κατηγορίες Fail FAST, Biotech / HealthTech, Logistics / On Demand Delivery, Greentech / Energy & Fintech . 

* ΠΡΟΣΟΧΗ. Για να λάβεις μέρος στις παραπάνω δράσεις είναι απαραίτητη η δωρεάν εγγραφή σου ΕΔΩ

Με την εγγραφή σου θα λάβεις το Private Link από όπου θα γίνει το Live Streaming των πάνελ. ΠΡΟΣΟΧΗ - δείτε και στα ανεπιθύμητα.

  1. Επίσης, έχεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις στον διαγωνισμό για Startups / Το Startup Greece Week Awards 2020! Μπορείς να παρουσιάσεις την επιχειρηματική σου ιδέα και να διεκδικήσεις βραβεία αξίας 10.000+ ευρώ απλώς δηλώνοντας τη συμμετοχή σου στην φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο. Θα δεις επίσης εκεί τα βραβεία και τους όρους του διαγωνισμού: ΕΔΩ

*ΠΡΟΣΟΧΗ. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 5/5, 23:59!!  

  1. Tέλος, να διεκδικήσεις χρηματοδοτήσεις από επενδυτές.

Η Κρήτη συμμετέχει ενεργά για 5η χρονιά αφενός συνδιοργανώνοντας τη δράση στις πόλεις των Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, αφετέρου μέσω της συμμετοχής ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και εκπροσώπων θεσμών στα θεματικά και ειδικά πάνελ και workshops, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.  Ενδεικτικά αναφέρουμε :

  • City Sessions

 

Χανιά, Παρασκευή , 8 Μαΐου | 4:00 μ.μ. - 6:00 μ.μ.

Νικόλας Τσέκας, Co-Organiser / Development Manager YEC  

Μιχαήλ Μπλέτσας, Director Media Lab του MIT.

Κατερίνα Σαριδάκη, Director CapsuleT Accelerator.

Παύλος Παυλάκης Associate του VC VentureFriends.

Χριστόφορος Καχρής CEO της InAccel.

Συντονίζει ο Δημήτρης Καμπουράκης, ΣΚΑΪ

Ηράκλειο, Σάββατο, 9 Μαΐου |  6:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.

Μάγδα Κατόπη, Co-Organiser  

Γιώργος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος αναπτυξιακού προγραμματισμού, ψηφιακού μετασχηματισμού & ολοκληρωμένης ανάπτυξης υπαίθρου.

Βασίλης Βασιλειάδης, Founder της VividVibes.

Γρηγόρης Κανακουσάκης, Head of Solution Consultancy - Asia Pacific, Middle East & Africa Travelport.

Δημήτρης Τσίγκος, Founder της Starttech Ventures.

Συντονίζει ο Μάνος Δασκαλάκης, ΚΡΗΤΗ TV

Ρέθυμνο, Κυριακή , 10 Μαΐου | 6:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.

Ηλιάνα Κελένη, Co-Organiser / City Μanager YEC Ρέθυμνο

Φώτης Σούσαλης, Γ. Δευθυντής Terra Creta ΑΒΕΕ.

Κωνσταντίνος Μανασάκης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Νικόλας Μωραϊτάκης, Information & Communication Manager Europe Direct Crete.

Βασίλης Αποστολόπουλος, Co-Founder BibeCoffee.

Συντονίζει ο Παντελής Σπυριδάκης, Ράδιο Μεγαλόνησος 89.8

  • Workshops

Τρίτη,  5 Μαΐου | 14:00 - 15:00 «Emerging Digital Tools for Hospitality Industry growth».

Ο Νίκος Γκιόκας, RevitUp | Hotel Performance Marketing & e-Revenue Management, συνεργάτης της εταιρείας «EyeWide Digital Marketing Agency», με έδρα το Ηράκλειο, θα μας δείξει τις τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιεί ο ξενοδοχειακός κλάδος για αύξηση του τζίρου από online κρατήσεις.  Μαθαίνουμε πως δημιουργούμε ζήτηση, πως αξιολογούμε τις διαφημιστικές καμπάνιες που κάνουμε, ποια σημεία χρειάζονται προσοχή για να αντιμετωπίσουμε εσωτερικό κι εξωτερικό ανταγωνισμό. Θα δούμε επίσης εργαλεία που αναλύουν και συνδυάζουν Big Data από πολλές εξωτερικές εφαρμογές.

 

Τετάρτη,  6 Μαΐου | 19:00 -20:00 «Riding the waves of ecommerce - A Startup’s perspective».

Ο Ηλίας Σεφέρογλου,  Business Development Executive στην «Netmechanics LLC» Information Technology & Services,  με έδρα το Ηράκλειο, θα μας δείξει ποια πρέπει να είναι τα πρώτα πρακτικά βήματα μιας νέας e-Commerce επιχείρησης που έχει ως στόχο την επιτυχία.

Πέμπτη,  7 Μαίου | 15:00 - 16:00 «The Blockchain Landscape in Greece & Looking Forward».

O Γιώργος Πάνου, Digital Innovation Director της Mellon Group & Digital Transformation Entrepreneur , Instructor, Fintech & Blockchain Advisor, Member of the Board of Directors and Founding Member του Hellenic Blockchain Hub, θα μας μυήσει στο blockchain και τις τεχνολογίες DLT. Θα δούμε ένα ζωντανό παράδειγμα δημιουργίας blockchain καθώς και παραδείγματα της εφαρμογής του στην καθημερινότητα μας.

Πρόγραμμα Δευτέρα 4 Μαΐου ΕΔΩ

Πρόγραμμα Τρίτη 5 Μαΐου & Τετάρτη 6 Μαΐου ΕΔΩ

Πρόγραμμα Πέμπτη 7 Μαΐου & Παρασκευή 8 Μαΐου ΕΔΩ 

Πρόγραμμα Σάββατο 9 Μαΐου & Κυριακή 10 Μαΐου ΕΔΩ

Δείτε το πρόγραμμα και στο face book event ΕΔΩ

Η δράση  είναι πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας), στα πλαίσια των στόχων του για την ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News