Η μεγαλύτερη δράση για τις Startup στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Οικονομία
Η μεγαλύτερη δράση για τις Startup στην Ελλάδα είναι γεγονός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To Startup Greece Week έχει ως στόχο να αποτελέσει σταθμό υγιών επιχειρηματικών ευκαιριών, που θα αναβαθμίσουν την Ελληνική Περιφέρεια

Η Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Startup Greece Week επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά τον Μάιο, αυτή τη φορά λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, 100% online! 

To Startup Greece Week -  http://startup-greece.org/  -  έχει ως στόχο να αποτελέσει σταθμό υγιών επιχειρηματικών ευκαιριών, που θα αναβαθμίσουν την Ελληνική Περιφέρεια και θα λειτουργήσει ως μέσο ενίσχυσης του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματός της. Να αποτελέσει το δίαυλο προβολής της οικονομικής, ερευνητικής, παιδαγωγικής και παραγωγικής εξωστρέφειας της χώρας και της συνεισφοράς της στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες στο πλαίσιο των δράσεων του StartUp Europe Week

Από τις 4 - 10 Μαΐου, μία εβδομάδα γεμάτη από online workshops, ανοιχτές συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές, networking, ένα διαγωνισμό για Startups και πολλές άλλες δράσεις. Στόχος μας η ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα! Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αποτελεί την μεγαλύτερη δράση για τις startup επιχειρήσεις, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα με πάνω από 3600 συμμετέχοντες.

Με τη συμμετοχή σου στο Startup Greece Week θα έχεις την ευκαιρία:

  • να γνωρίσεις επιτυχημένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και startuppers που θα επικοινωνήσουν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τον χώρο του επιχειρείν
  • να δικτυωθείς και να διευρύνεις τις επαφές σου εντός της επιχειρηματικής κοινότητας,
  • να κερδίσεις στον επιχειρηματικό διαγωνισμό για τις startups βραβεία αξίας 10.000 ευρώ,
  •  να διεκδικήσεις χρηματοδοτήσεις από επενδυτές,
  • να παρακολουθήσεις ενδιαφέροντα workshops με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων σου, και να συμμετάσχεις σε πολλές ακόμα δράσεις!

Οι 10 πόλεις που συμμετέχουν στην διοργάνωση είναι οι:

Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Τρίπολη, Ρόδος, Ξάνθη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Πάτρα

Για να λάβεις μέρος στη δράση είναι απαραίτητη η δωρεάν εγγραφή εδώ

ΠΡΟΣΟΧΗ. Οι θέσεις είναι περιορισμένες!

Η δράση  είναι πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας), στα πλαίσια των στόχων του για την ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρέπει να σημειωθεί ότι η οργάνωση και η παραγωγή του εγχειρήματος γίνεται από 30 και πλέον εθελοντές, μάλιστα αποτελεί την μεγαλύτερη, ίσως, online πρωτοβουλία που έχει συμβεί παγκοσμίως τόσο σε διάρκεια όσο και σε φορείς/ομιλητές που παίρνουν μέρος.

Αν θέλεις να παρουσιάσεις την startup σου και να κερδίσεις βραβεία αξίας 10.000 ευρώ στα Startup Greece Week Awards 2020, πάρε μέρος συμπληρώνοντας την φόρμα εδώ.

Η δράση ενδεικτικά απευθύνεται σε: επιχειρηματίες, καθηγητές, ξενοδόχους, φοιτητές, νέους επιστήμονες, εκπροσώπους οργανισμών ή επιχειρήσεων, ανέργους, κοινωνικές επιχειρήσεις, παραγωγούς, πολιτιστικές επιχειρήσεις, θερμοκοιτίδες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, τοπικές ομάδες, επιχειρήσεις, συμβούλους επιχειρήσεων, οικονομολόγους και startuppers.

Ο επικεφαλής της δράσης, Startup Greece Week, Θάνος Παράσχος δήλωσε:

‘Αντιλαμβανόμαστε τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν αυτήν την περίοδο καθώς και την κρίση που θα προκύψει. Πιστεύουμε, όμως, πως τώρα ακόμα περισσότερο, πρέπει να δράσουμε για να καταφέρουμε να βγούμε όλοι πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι.

Στόχος του εγχειρήματος μας είναι να ακούσουμε, να συζητήσουμε, να επικοινωνήσουμε την εμπειρία και την άποψη ανθρώπων που βρίσκονται στο επιχειρηματικό οικοσύστημα και οι ίδιοι με τη σειρά τους να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν για να δημιουργηθούν νεοφυή επιχειρηματικά σχήματα και συνθήκες που θα επιτρέψουν μια νέα δυναμική στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία. 

Να δείξουμε ότι όλοι μπορούμε με πολλή δουλειά, συνεργασίες και με κατάλληλα εργαλεία, να δημιουργήσουμε αξία από το μηδέν!

Να συνεισφέρουμε ώστε να δημιουργηθούν, τοπικές κοινότητες σε κάθε Περιφέρεια της χώρας μας, δυνατές συνεργασίες ανάμεσα σε επαγγελματίες και επίδοξους επιχειρηματίες καθώς επίσης και να δοθούν χρήσιμες προτάσεις/ιδέες για την ανάπτυξη του Ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος.’

Οι επίσημοι συνδιοργανωτές στις πόλεις του Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων είναι η Μάγδα Κατόπη , Ηλιάννα Κελένη και Νικόλας Τσέκας αντίστοιχα.

Στα πλαίσια της επικοινωνίας του STARTUP GREECE WEEK διεξάγονται καθημερινά στις 22:00 Live online Q&A sessions με Έλληνες Founders ανά τον κόσμο που προβάλλονται στα κανάλια μας (facebook, instagram, youtube, twitter) και τηλεοπτικά στο RISE TV στην Αττική και πανελλαδικά μέσω της Wind vision. Στόχος της εκπομπής είναι να αναδείξει Έλληνες απ’ όλο τον κόσμο που δημιουργούν εταιρείες τεχνολογίας και να προβάλει το εγχείρημά μας.

Μπορείτε να δείτε τα σχετικά βίντεο εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://startup-greece.org/

Κάντε like στη σελίδα μας στο FB  Startup Greece Week 2020  

Δείτε τι έγινε τις προηγούμενες χρονιές  εδώ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News